Місто

Мер Львова порадив житомирянам підвищувати тарифи на проїзд лише за умови виконання трьох вимог

15 December 2014, 13:49

Інвестиції коштів в рухомий склад – саме так можна створити якісну транспортну систему в місті. В цьому переконаний Львівський міський голова Андрій Садовий. Мер Львова розповідає: коли він прийшов на посаду, ситуація з комунальним транспортом була катастрофічна, а маршрути в місті обслуговували, в основному, приватні перевізники. Андрій Садовий каже: змінити ситуацію вдалось після розробки нової транспортної системи.

«На сьогодні місто приблизно п'ятдесят відсотків транспортних потоків контролює. Тобто, ми створили наше комунальне підприємство АТП 1, яке в дев'яностих роках влада знищила. Маючи намір – все віддаємо в приватні руки, буде кращий сервіс, не треба інвестувати – і це довело до того, що була монополія приватного бізнесу, який знімав усі гроші і нічого не інвестував, ну, ситуація відома. Ми почали інвестувати кошти в наше АТП, закуповувати нові автобуси, і сьогодні є в нас п'ять перевізників АТП і плюс чотири інших перевізники, і плюс наш електротранспорт, в який ми інвестуємо кошти. Можливо ви бачили по Львові їздять нові трамваї, і ми постійно збільшуємо кількість закупівлі, нові тролейбуси, які випускає наш завод «Електрон», і зараз є в роботі перший в Україні електробус», - розповідає мер Львова Андрій Садовий.

Ціна проїзду в електротранспорті Львова – 2 гривні, у маршрутках – 3, і, за словами Андрія Садового, є цілком виправданою. Втім, мер Львова переконаний – житомиряни повинні контролювати якість перевезень і в разі невиконання перевізниками простих правил, займати жорстку позицію проти підвищення тарифів.

«Треба вимагати: перше – дотримання графіку, друге – це чистоти в автобусах, і третє – це відсутності хамства. Якщо ці складники виконуються, тоді можна говорити по коригування тарифів. Якщо вони не виконуються, тоді тримати далі за одне місце», - переконаний Андрій Садовий.

Наразі у Житомирі виконуюча обов’язки міського голови Любов Цимбалюк призупинила рішення виконкому про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті і анонсувала повторний розгляд підвищення тарифів на найближчій сесії міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі