Суспільство

У райцентрі Житомирської області встановили 23-метрову новорічну ялинку

16 December 2014, 10:59

У більшості міст Житомирської області вже встановили новорічні ялинки. «Запалювати» їх збираються в День святого Миколая, 19 грудня.

У Коростень ялинку привезли із села Сантарка Коростенського району. Росла вона на земельній ділянці місцевої жительки.

«Її висота становила 25,6 м, а тому в неї були всі шанси стати найвищою центральною ялинкою України, перевищивши навіть показники столичної ялинки», - повідомляє офіційний сайт міста Коростеня.

Однак, зрізавши дерево, комунальники виявили, що наявна техніка не дозволяє доставити в місто ялинку такої висоти, не пошкодивши її. І робітникам довелося вкоротити стовбур дерева. Тепер висота встановленої ялинки становить 23 м. Офіційне її відкриття відбудеться 19 грудня о 16 год.

Відео «Коростень ТВ»

Фото офіційого сайту міста Коростеня

У місті Олевськ символічне дерево встановили ще 12 грудня. Традиційно стоїть воно на площі Соборній, в центрі міста, - пише Олевська міська рада.

Іграшками та світловою ілюмінацією зелену красуню прикрашатимуть напередодні Дня Святого Миколая. Урочисте відкриття головної ялинки відбудеться 19 грудня об 11.00 год.

Фото Олевської міської ради

До міста Малин 20-метрове новорічне дерево привезли із села Липляни, повідомляє сайт «Малин+».

Як розповів інтернет-виданню начальник КП «Благоустрій» Микола Стурчак, було кілька варіантів щодо головної ялинки міста, однак найбільше своєю красою вразило дерево, яке півстоліття росло на подвір’ї жительки Липлян Шмагун Валентини Іванівни. Порадившись із ріднею, жінка погодилася подарувати зелену красуню малинчанам.

Фото «Малин+»

У Новограді-Волинському головну ялинку традиційно встановлюють в центрі міста, на площі Лесі Українки, - інформує сайт Новоград-Волинської міськради.

В мерії наголошують: хоча встановлення ялинки – справа досить затратна, без неї не можна, адже її з нетерпінням чекають місцеві дітлахи.

«Щороку міська влада витрачає кошти лише на монтаж, прикрашання та демонтаж новорічної ялинки, бо це українська традиція – прикрашати новорічну ялинку, співати колядок та щедрівок біля неї. Сума коштів щорічно різна, в минулому році, наприклад, було витрачено 12,5 тис. грн. А на придбання штучної новорічної красуні необхідно понад 300 тис. грн., а вона також потребує щорічних коштів на монтаж, демонтаж та прикрашання», - зазначають у міськраді.

«Запалювати» новорічну ялинку в Новограді-Волинському будуть 19 грудня.

Фото Новоград-Волинської міськради

У День святого Миколая засяє ялинка і у місті Бердичів. Міська влада запрошує бердичівлян та гостей міста на урочисте відкриття символу Нового року, яке відбудеться о 16.00 на площі Центральній.

Як інформує сайт «РІО Бердичів» прикрашати ялику почали ще 9 грудня.

Фото «РІО Бердичів»

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі встановити та прикрасити ялинку збираються до 18 грудня. А засвітять її 19 грудня. В цей день, о 17.00, на майдані Корольова відбудеться новорічне театралізоване видовище «Святий Миколай – добро в душі засівай».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі