Влада

На проведення довиборів до Житомирської облради по чотирьох округах треба витратити 1 млн. 130 тис. грн.

17 December 2014, 10:39

 На проведення довиборів до Житомирської облради по чотирьох мажоритарних округах треба витратити 1 млн. 130 тис. 950 грн.

Про це голова обласної ради Віталій Француз сказав під час зустрічі з народними депутатами, які входять до міжфракційного об’єднання «За Житомирщину».

«Згідно закону, коли наші колеги-мажоритарники обрані і вибрали мандат депутата Верховної Ради, то виборча комісія зобов’язана прийняти рішення про оголошення довиборів на їхніх округах. Наша територіальна виборча комісія оголосила дочасні вибори на 8 лютого 2015 року по чотирьох округах і дала нам запит на цифру. Цифра для цих чотирьох округів на довибори 1 мільйон 130 тисяч 950 гривень. Ці цифри не закладені в бюджеті, причому в законі написано, що це йде з місцевого бюджету», - сказав Віталій Француз.

Нагадаємо, два мажоритарники обласної ради – Павло Дзюблик та Володимир Арешонков – стали переможцями на дострокових парламентських виборах в округах, відповідно, №66 (Малин) та №64 (Коростень) і отримали мандати депутатів Верховної Ради. З початку 2014 року померли два депутати-мажоритарники обласної ради – Ярослав Говенко та Олександр Кравцов.

Як повідомляв Житомир.info, 16 грудня Центрвиборчком визнав обраним на дострокових парламентских виборах по округу №63 (Бердичів) Олександра Ревегу, який також був депутатом Житомирської облради від мажоритарного округу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі