Культура

У Житомирі назвали переможців щорічного фотоконкурсу «Рідний край – моє Полісся»

18 December 2014, 09:15

У Житомирі відкрилася виставка «Рідний край – моє Полісся».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Традиційна щорічна виставка «Рідний край – моє Полісся», а також нагородження переможців фотоконкурсу відбулися 17 грудня у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Ольжича. Захід організували і провели управління культури облдержадміністрації, Житомирський обласний Центр народної творчості, обласна організація Національної спілки фотохудожників.

Як і раніше, участь у конкурсі поряд із досвідченими майстрами брали аматори, які тільки починають вчитися фотомистецтву, а також студенти Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І.Огієнка. За словами фотохудожника, члена журі конкурсу Віктора Одоміча, на розгляд було подано 109 робіт 24 авторів. Кількість учасників конкурсу і їх робіт порівняно з минулими роками зменшилась, насамперед з фінансових причин.

Найкращі фотороботи журі відібрало для представлення на експозиції. З них шляхом таємного голосування визначаються троє переможців в кожній із чотирьох номінацій. Вони вже впродовж багатьох років незмінні: жанрові сцени сучасного життя Житомирського Полісся, репортаж; проблеми екології навколишнього середовища Полісся; пейзажі (в тому числі архітектурні та міські); портрет. За умовами конкурсу тільки після підбиття підсумків відкриваються конверти з прізвищами авторів і роботи ідентифікуються. Організатори конкурсу пишаються неупередженістю і прозорістю відбору.

Цьогоріч у номінації «Пейзаж» були відзначені Юрій Бєлов (м. Новоград-Волинський) за роботу «Перший сніг», Олександр Чорний (м. Коростишів) – «Візерунки» і Олександр Очаківський за серію робіт «Зоряна ніч».

У номінації «Портрет» дипломи і грошові премії отримали Марина Матвійчук (Станишівка) – робота «На Івана Купала»; Олександр Чорний (м. Коростишів) – «Вероніка»; Костянтин Нусенко (м. Житомир).

1-е місце у номінації «Жанрові сцени» посів Михайло Кучевський (Житомир) за роботу «За Україну», 2-е місце – Олександр Колісний (м. Житомир), робота «Бути добру», 3-е місце – Юрій Бєлов (м. Новоград-Волинський), робота «Запрягли».

За відображення збереженої для нащадків поліської природи були відзначені Сергій Галіахметов (м. Житомир), робота «В очікуванні літа», Євген Шуляківський «Ранкова тиша», Олександр Чорний (м. Коростишів) «Весни творіння».

Фото прес-служби Житомирської облдержадміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі