Місто

У Житомирі стартував новий соціальний проект «Світло в оселі» для допомоги людям з особливими потребами

18 December 2014, 11:59

У Житомирі стартував новий соціальний проект «Світло в оселі», котрий націлений на допомогу людям з особливими потребами.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі громадського об’єднання «Самопоміч» у Житомирі, активісти якого є ініціаторами проекту.

В однокімнатній квартирі мешкає чотирирічна Даринка та четверо дорослих людей, двоє з яких пересуваються на візочку. Зазвичай тягар усіх домашніх клопотів лягає на плечі п’ятдесятирічного пана Ярослава.

«Самому дуже важко потягнути квартиру, 30 років живемо – завжди нам допомагали, я свою роботу робив, але стовідсотково її зробити важко», - каже Ярослав Переверзєв.

Створити «Світло в оселі» господарю допомагають волонтери громадського об’єднання «Самопоміч».

«Ми звернулися у міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів і людей з особливими потребами. Вони нам дали адреси людей, які дуже потребують допомоги: приготувати їсти, прибрати, вийти на вулицю. Оскільки про цих людей забула держава, ми з задоволенням долучилися до цього проекту», - каже активіст громадського об’єднання «Самопоміч» Наталія Шумєєва.

Активісти сумлінно виконували свої волонтерські обов’язки: гралися з дитиною, прибиралися у квартирі, ба більше - готували обід на замовлення.

«Родина побажала, щоб був борщ, продукти є, тому ми їм готуємо, а ще буде вермішель з куркою», - веде далі активіст громадського об’єднання «Самопоміч» Галина Мазур.

Голова сім’ї Перевезєвих дячний небайдужим за турботу та підтримку.

«Я дуже задоволений, що прийшли допомогти, «Самопоміч» я знаю. Продукти купити, допомогти у квартирі – це буде зроблено. Ніякої відмови я від них не почув», - розповідає Ярослав Переверзєв.

Соціальний проект «Світло в оселі» необмежений у часі, тому активісти продовжують допомагати людям із особливими потребами.

Фото прес-служби громадського об’єднання «Самопоміч» у Житомирі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі