Україна

Заява посла Індії в Україні щодо візиту президента Росії Володимира Путіна в Індію

18 December 2014, 14:02

 У відповідь на запити представників ЗМІ щодо інформації про заявлене включення Сергія Аксьонова у склад офіційної делегації Президента Російської Федерації Владіміра Путіна, який відвідав Індію 11 грудня 2014 року, Й.В. пан Раджів К. Чандер, Посол Індії в Україні заявив наступне:

1. Під час візиту до Індії у складі офіційної делегації Президента Путіна не було представника від Криму. Крім того, представника від Криму не було під час жодних обговорень чи у програмі перебування, організованої Урядом Індії.

2. Під час візиту Президента Путіна до Індії було підписано декілька міжурядових угод, включаючи торгівельні угоди. Жодний представник від сторони Криму не брав участі у даних угодах.

3. Позиція Індії щодо поваги до суверенітету та територіальної цілісності інших країн є добре відомою. Дана позиція була заявлена Прем’єр-міністром Індії 18 березня 2014 року та залишається незмінною. Витяг із заяви від 18 березня 2014 року поданий нижче:

«12 грудня о 19.30 год Президент Володимир Путін зателефонував Прем'єр-міністру для обговорення розвитку ситуації в Україні та нещодавно проведеного референдуму в Криму.
Прем'єр-міністр подякував Президенту Путіну за роз’яснення російської позиції щодо останніх подій в Україні. Він підкреслив, що Індія дотримується незмінної позиції у питаннях єдності країн та їх територіальної цілісності. Прем’єр-міністр висловив надію, що усі сторони проявлятимуть стриманність та будуть конструктивно працювати разом для знаходження політичних і дипломатичних рішень, що захищатимуть легітимні інтереси всіх країн у регіоні та забезпечуватимуть довготривалий мир і стабільність в Європі та за її межами». 

Українські новини 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі