Події

У Житомирській області селяни виявили під льодом браконьєрські сітки і викликали екологів

18 December 2014, 16:53

17 грудня державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області виїхали на водойму села Слободище Бердичівського району, куди їх викликали місцеві жителі.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба державної екологічної інспекції у Житомирській області.

Чоловіки повідомили, що браконьєри виловлюють рибу, закріпивши під льодом рибальські сітки.

Раніше зазначена водойма перебувала в користуванні приватного підприємця – орендаря, який в межах своїх повноважень, відповідно до договору оренди, забезпечував на своїй водоймі дотримання вимог природоохоронного законодавства. Але договір оренди на початку року скінчився, тому боротьба з браконьєрством покладена на плечі екологів та працівників управління рибоохорони. Також активну участь в цьому беруть небайдужі жителі Слободища, - відзначає прес-служба.

До приїзду державних інспекторів на водоймі зібралось більше десятка жителів села, які показали місця встановлення браконьєрських сіток, допомагали їх витягувати та відпускати в водойму рибу.

Усього було виявлено та вилучено 3 сітки, з яких випущено у воду 15 коропів, 5 карасів, 3 товстолобів та 6 окунів.

Також було виявлено сітку, яка від тривалого перебування вмерзла в лід, і щоб її дістати, потрібно було розрубати п’ятнадцятисантиметровий лід. У сітці знаходилось близько десятка великих рибин.

Державна екологічна інспекція у Житомирській області проводить заходи для встановлення та притягнення до відповідальності правопорушників.

Як відомо, риболовні сітки відносяться до незаконних знарядь лову.

Як повідомляв Житомир.info, улітку 2014 року в селі Лумля Малинського району у громадян вилучили 34 риболовних сітки.

21 жовтня управління рибохорони видало наказ «Про встановлення заборони вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах у водоймах Житомирської області». 

Фото прес-служби державної екологічної інспекції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі