Влада

Міносвіти приймає зауваження та пропозиції до проекту навчальної програми «Захист Вітчизни»

19 December 2014, 12:45

 18 грудня 2014 року в Міністерстві освіти і науки України відбулося чергове засідання робочої групи з доопрацювання навчальної програми з предмета «Захист Вітчизни» для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

«Під час засідання було розглянуто пропозиції членів робочої групи та громадськості, що надійшли за результатами обговорення. Основні пріоритети під час доопрацювання програми предмета «Захист Вітчизни» було спрямовано на посилення практичної і компетентнісної складових цього курсу», - йдеться у повідомленні.

За інформацією МОН, метою навчального предмета «Захист Вітчизни» є:

- ознайомлення учнів з основами нормативно-правового забезпечення захисту Вітчизни, цивільного захисту та охорони здоров'я;

- набуття знань про задачі Збройних Сил України та інших військових формувань, їх характерні особливості; засвоєння основ захисту Вітчизни, цивільного захисту, медико-санітарної підготовки; здійснення психологічної підготовки до захисту Вітчизни;

- формування та удосконалення життєво необхідних знань, умінь і навичок учнів щодо захисту Вітчизни і військово-патріотичного виховання;

- підготовка учнів до захисту Вітчизни, професійної орієнтації молоді, служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, визначених чинним законодавством.

«Предмет «Захист Вітчизни» є обов’язковим навчальним предметом, який викладається у старшій школі навчальних закладів системи повної загальної середньої освіти. Уроки проводяться відповідно до потижневого (календарного) плану навчального закладу. У навчальній програмі подається перелік розділів і тем та розрахунок годин на курс навчання юнаків і на курс навчання дівчат з різним потижневим навантаженням (для 2 год., 1,5 год., 1 год.). Навчальний матеріал програми розподіляється по періодам навчання, окремо для групи юнаків і для групи дівчат», - йдеться у пояснювальній записці до проекту нового предмету.

Пропонується для громадського обговорення проект навчальної програми «Захист Вітчизни» для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Зауваження та пропозиції Міносвіти просить надсилати на електронні адреси: victoriya2009@ukr.netkvpmdu@rambler.ru.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі