Влада

У Новограді-Волинському відкрили кабінет-музей міських голів

19 December 2014, 17:59

18 грудня за участі колишніх керівників міста та нинішнього мера Володимира Загривого відбулося урочисте відкриття кабінету-музею голів міської ради Новограда-Волинського.

Про це повідомляє відділ інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради.

«Створили музей, до відкриття якого готувалися близько півтора року, у кабінеті першого заступника міського голови, для історичної спадщини та вшанування роботи очільників міста усіх попередніх років», - інформують у мерії.

Наразі у музеї розміщені портрети та пам’ятні особисті речі усіх 14-ти керівників міста, починаючи з післявоєнного часу, та працівників патронатної служби, з якими вони працювали. Крім того, міські голови доби незалежної України підготували місцеве видання під назвою «Міська влада, очільники Новограда-Волинського періоду Незалежної України (1991-2015 рр.)», де зібрано їх особисті згадки про перебування на посаді та здобутки для міста, яке також знайшло своє місце в музеї.

Під час відкриття музею Володимир Загривий розповів про труднощі роботи мера.

«Робота міського голови не така проста, як здається на перший погляд, адже постійно приходиться знаходитися у стані очікування звідусіль нових проблемних питань, які потрібно оперативно вирішувати, постійно потрібно знаходитися в стані, коли ти сам собі не належиш, коли ти не належиш своїй сім’ї, коли потрібно в будь-яку мить бути готовим до появи навали проблем, які потрібно одночасно вирішувати. Я хочу разом зі своїми колегами, щоб почала формуватися політична культура, культура високої поваги до влади, до тих людей, які ризикують і власною долею і віддають всі сили задля сьогодення і майбутнього українського і новоград-волинського суспільства», - наголосив Загривий.

На сьогодні в музеї дещо бракує інформації про перших керівників міста, які очолювали Новоград-Волинський у післявоєнні роки, починаючи від 3 січня 1944 року – Дня визволення міста від фашистських загарбників. В подальшому експонати музею будуть доповнюватися прийдешніми поколіннями міських голів.

Фото відділу інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі