Суспільство

У Житомирській області поховали трьох загиблих бійців, яких батьки розшукували 4 місяці

21 December 2014, 13:05

19 грудня у Новоград-Волинському районі поховали трьох бійців військової частини польова пошта В2731, що загинули внаслідок артилерійського обстрілу в районі села Степанівка 7 серпня 2014 року.

Про це з посиланням на газету «Поліські новини» повідомляє офіційний сайт міста Новоград-Волинський.

Прощалися із військовиками в районному Будинку офіцерів.

Володимир Миколайович Степанюк, солдат за призовом, був гранатометником. Усе життя – 40 років - він прожив у селі Токарів Новоград-Волинського району, а коли прийшла повістка, з рішучістю відправився захищати Батьківщину.

Сергій Олександрович Півоварчук теж гранатометник, родом із Тернівки. Він не дожив до свого 29-го дня народження, який мав би відзначати 24 грудня.

Юрій Васильович Чечет, сержант, 42-річний мешканець села Гульськ, у війську служив старшим стрільцем. Рідні з теплотою згадують про те, яким турботливим і чуйним він був.
Батьки кілька місяців не могли віднайти своїх синів. Лише після того, як українські війська зайняли територію біля Степанівки, було віднайдено десятки тіл, які закопували сепаратисти. Завдяки проведенню ДНК-експертиз, що здійснюються лабораторіями Міністерства внутрішніх справ, вдалося ідентифікувати і тіла Юрія Чечета, Сергія Півоварчука та Володимира Степанюка.Бійців поховали в їх рідних селах.
«Ці хлопці – герої. Вони віддали своє життя за те, щоб Україна була соборною та незалежною. Я впевнений у тому, що ворог відповість за кожну сльозу дитини, дружини, матері загиблих героїв», – сказав під час прощальної церемонії капітан Юрій Краснобокий.
Як відомо, бої під Степанівкою Шахтарського району були одними з найскладніших за весь період війни 2014 року. Донині десятки родин отримують сумні звістки про загибель поблизу цього населеного пункту чоловіків, братів, синів, батьків.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні цього року у селищі Кам’яний Брід Баранівського району поховали загиблого під Степанівкою Донецької області військовослужбовця 30-ї механізованої бригади Костянтина Дронговського

Фото з сайту Новограда-Волинського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі