Місто

Житомирські депутати позбавили права ТВЦ «Олеся» на земельну ділянку по вулиці Київській, 6

26 December 2014, 14:44

Депутати проголосували за позбавлення ТВЦ «Олеся» права на земельну ділянку в центрі Житомира, де хотіли побудувати маркет «АТБ».

Таке рішення було прийняте на сесії Житомирської міської ради 26 грудня. «За» проголосував 41 депутат із 44, присутніх у залі (всього у міській раді 60 депутатів).

Голосування було поіменним, не голосували за це питання три депутати: Сергій Гречко, Василь Кучик та Микола Янушевич.

Як повідомляв Житомир.info, з квітня 2013 житомиряни виступали проти будівництва магазину «АТБ» в історичній частині міста - на розі вулиць Київська-Театральна. На початку червня цього року активісти знесли будівельний паркан, а представник забудовника говорив, що компанія готова йти на компроміс. 22 липня на прес-конференції перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що скандальне будівництво може поновитися - Дніпропетровський суд скасував рішення про анулювання декларації на будівництво супермаркету.

30 вересня біля управління містобудування та архітектури на вул. Щорса сталася бійка: кілька десятків активістів хотіли пройти на засідання архітектурно-містобудівної ради з питання зовнішнього вигляду будівлі на Київській, 6, але представники забудовника їх не пускали. Через бійку міська влада відмінила заплановані на 2 жовтня громадські слухання.

10 жовтня на сесії Житомирської міськради депутати проголосували за повернення 0,4 га по вул. Київська, 6 у власність міста.

За два дні робітники і техніка компанії «Фаворит», яку за 1 гривню найняли житомиряни, розчистили майданчик в центрі міста від каркаса скандального маркету «АТБ».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі