Політика

Нардеп від Житомира Борислав Розенблат хоче легалізувати видобуток та реалізацію бурштину

26 December 2014, 15:59

 Народний депутат від Житомира Борислав Розенблат (фракція партії «Блок Петра Порошенка») хоче легалізувати видобуток та реалізацію бурштину.

Про це повідомляє прес-служба нардепа.

Відповідний законопроект, співавторами якого є Павло Дзюблик, Вадим Кривенко (обидва – фракція партії «Народний Фронт»), Андрій Павелко і Микола Томенко (обидва – фракція партії «Блок Петра Порошенка»), був зареєстрований у Верховній Раді 26 грудня.

За словами Розенблата, закон про видобування та реалізацію бурштину дасть змогу легалізувати діяльність по видобутку цього дорогоцінного каміння та наповнити бюджет.

«У нас на Житомирщині існує проблема з незаконним видобутком бурштину. Ми сьогодні зареєстрували проект Закону з метою легалізації цієї діяльності. Ми маємо на меті створити легальні шахти, де працюватимуть ті ж люди, зокрема мешканці навколишніх сіл, які зараз видобувають бурштин незаконно. Нині гроші від цього йдуть у кишені бандитів, які поставили собі шлагбауми і зробили бізнес. Легалізувавши процес, ми зможемо наповнювати державний та місцеві бюджети», - зазначив Борислав Розенблат.

Самого тексту законопроекту на сайті Верховної Ради поки що немає.

Нагадаємо, питання незаконного видобутку бурштину було одним із головних під час зустрічі з народними депутатами в ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі