Економіка

«Діти війни» та жертви нацистських переслідувань з 1 червня будуть платити за проїзд у громадському транспорті

11 January 2015, 12:56

 Департамент праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації повідомляє, що з 1 січня 2015 року набув чинності Закон України № 76-VIII від 28 грудня 2014 р. «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України».

Законом, зокрема, передбачено скасування права на безкоштовний проїзд у міському транспорті для «дітей війни» та жертв нацистських переслідувань.

Відповідно до Прикінцевих положень закону з 1 червня 2015 року пільговий проїзд буде лише у наступних категорій громадян:

- інваліди війни та учасники бойових дій;

- інваліди І групи та особи, які їх супроводжують;

- інваліди ІІ групи;

- потерпілі від аварії на ЧАЕС І категорії;

- ліквідатори аварії на ЧАЕС ІІ категорії;

- діти-інваліди;

- діти-сироти;

- діти, батьки яких позбавлені батьківських прав;

- учні з малозабезпечених сімей.

«Водночас зазначено, що до 1 червня 2015 року визначення права на пільговий проїзд окремих категорій громадян залишається без змін», - інформує прес-служба облдержадміністрації.

Нагадаємо, директор Житомирського ТТУ Олег Таможський звітуючи про роботу підприємства у червні минулого року говорив, що є 20 пільгових категорій громадян, які не сплачують за проїзд, але держава має компенсувати ці кошти підприємству зі свого бюджету. В електротранспорті обласного центру на 100 пасажирів, які оплачують свій проїзд, припадає 160 пільговиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі