Влада

Житомирський губернатор говорив з військовим комісаром про четверту хвилю мобілізації

13 January 2015, 15:34

13 січня голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський провів робочу нараду з військовим комісаром Миколою Залесським. На зустрічі піднімалися проблемні питання, що можуть виникнути з початком четвертої хвилі мобілізації.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Новий призов до Збройних Сил України має розпочатися 20 січня 2015 року. Як повідомили в Міністерстві оборони, до призову перш за все будуть залучатися патріотично налаштовані офіцери та військові запасу. Вони пройдуть обов'язкову підготовку в навчальних центрах на базі Збройних Сил України.

Сергій Машковський наголосив на тому, що як тільки Президент України Петро Порошенко оголосить про початок четвертої хвилі мобілізації, на Житомирщині буде проведена нарада з головами РДА, військовими комісарами й органами місцевого самоврядування стосовно чіткого роз’яснення питань, пов’язаних із призовом.

«Ми маємо донести до громадськості чітку інформацію про те, хто буде мобілізований, коли і яким чином проводитимуться медичні комісії в області. Ми не повинні допустити того, аби завтра, наприклад, призвали батька трьох дітей», – сказав Машковський.

За словами Житомирського обласного військового комісара Миколи Залесського, всі призовники обов’язково проходитимуть перевірки в районах, проте заключне рішення, чи підлягає людина для служби, буде виносити обласна медична комісія. Після цього ж солдати проходитимуть бойову підготовку у навчальних центрах.

«Навчання триватиме 25 діб, потім військові разом пройдуть бойове злагодження у складі бойових підрозділів. Після бойового злагодження, оснащенні військові будуть відправлені до зони АТО. Хочу звернути увагу й на те, що всі комісари Житомирщини брали участь в антитерористичній операції і з власного досвіду вчитимуть солдатів», – інформував Микола Залесський і наголосив, що всі мобілізовані будуть забезпечені необхідним одягом та продуктами харчування.

Фото прес-служби Житомирської облдержадміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі