Влада

У Житомирській області суддя заборонила люструвати працівника обласної ДФС, - директор департаменту Мінюсту

14 January 2015, 09:57

 Судді та чиновники постійно вигадують нові способи уникнення люстрації.

Про це 13 січня під час прес-конференції повідомила директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко.

«На Житомирщині суддя Богунського районного суду заборонила звільняти працівника обласної Державної фіскальної служби в судовій справі про аліменти. Суддя заборонила звільняти чиновника для забезпечення сплати аліментів до розгляду справи про аліменти по суті», – повідомила Тетяна Козаченко.

За її словами, таким чином чиновники, у змові з суддями, намагаються залишитися на своїх місцях.

«І мова тут йде не про непрофесійність суддів, мова іде про грубе порушення закону. І такі судді не мають права займати свої посади», – наголосила керівник департаменту.

На даний час до реєстру люстрованих осіб вже внесено 374 особи, і ця цифра поступово зростає.

«Багато чиновників намагаються оскаржити свої звільнення. Наразі в судах перебуває близько 170 подібних справ. При цьому, більше половини оскаржень зробили працівники прокуратури. 10% оскаржень надійшли від працівників податкової і фіскальної служби, близько 7% - від працівників МВС. Решта – оскарження звільнень працівниками СБУ і представниками інших органів», - інформує прес-служба Міністерства юстиції.

Тетяна Козаченко розказала, що у Житомирській області звільнення оскаржують два люстровані чиновники.

«Більше 100 справ розглядаються у Києві. У Черкаській і Львівські областях – по 9 справ. У Чернігівській – 6 справ. У Херсонській і Полтавській областях – по 5 справ. Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків,Кіровоград, Одеса та Чернівці мають по 4 справи. Житомирська, Івано-Франківська, Миколаївська і Рівненька області – по 2 справи. Ще по одній справі розглядають у Сумській та Тернопільській областях», – зазначила очільник люстраційного департаменту.

Вона повідомила, що з усіх справ лише у двох задоволено вимоги позивача про відновлення на посаді. Однак ці рішення були оскаржені у порядку апеляції. А у більшості справ провадження зупинені до розгляду Конституційним судом питання щодо конституційності деяких положень закону.

«Мін’юст вважає таке зупинення справ неприпустимим. Будь-яка особа має право на вирішення справи по суті», – зазначила Тетяна Козаченко.

Вона також повідомила, що на сайті Мін’юсту розміщені посилання на сторінки органів, де проводиться перевірка. На цих сторінках можна знайти список чиновників, які підлягають люстраційній перевірці, копії їхніх заяв і декларацій.

Директор департаменту з люстрації запросила представників громадськості приєднатися до майнових перевірок та надсилати інформацію про невідповідність майнового стану чиновників їхнім деклараціям до органів, які займаються перевіркою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі