Політика

Пропозиції Павла Дзюблика щодо змін до Податкового кодексу повинні повернути Житомирській області 52 млн. грн.

17 January 2015, 12:00

Поділ корисних копалин на копалини загальнодержавного та місцевого значення було виключено з Податкового кодексу в результаті прийняття Закону «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання». Відповідно місцеві бюджети почали недоотримувати значні кошти. Житомирщина зокрема через це в 2015 році втрать 52 мільйони гривень.

Народний депутат Павло Дзюблик (фракція «Народного фронту») зареєстрував пропозиції щодо внесення змін у Податковий кодекс, які стосуються корисних копалин та наповнення місцевих бюджетів. Він переконаний, що потрібно відновити поділ корисних копалин, який діяв до прийняття Закону України №1166-18 від 27.03.2014.

«Державний бюджет недосконалий, 15 лютого ми будемо його переглядати у Верховній Раді. Що стосується 52 мільйонів гривень, які Житомирщина втрачає при поділі корисних копалин на копалини державного та місцевого значення: я зареєстрував пропозиції щодо внесення змін у Податковий кодекс. Маю надію, що цю ситуацію ми виправимо», - заявив із трибуни обласної ради Павло Дзюблик.

Також 16 січня депутати обласної ради прийняти звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо проблемних питань Житомирської області. В ньому йдеться про ряд змін, які треба прийняти до Бюджетного та Податкового кодексів.

Окрім питання щодо класифікації корисних копалин, внесеними змінами до статті 66 Бюджетного кодексу України зменшено норматив зарахування до обласних бюджетів рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення з 50 відсотків до 25 відсотків. У результаті зазначених змін, бюджет Житомирської області у 2015 році втратить близько 22 млн. грн.

Також внесеними змінами до статей 29, 64 та 66 Бюджетного кодексу України податок на доходи фізичних осіб зараховується до місцевих бюджетів в розмірі 75 відсотків замість 100 відсотків. У результаті зазначених змін, бюджет Житомирської області у 2015 році втратить близько 350 млн. грн. надходжень з податку на доходи фізичних осіб.

Відповідне звернення з метою вирішення цих проблемних питань підтримала депутатська більшість.

Прес-служба «Народного Фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі