Місто

У Житомирі біля виставки товарів з хутра та шкіри активісти у масках провели акцію протесту

20 January 2015, 18:48

 З листівками та плакатами 20 січня більше десятка активістів у масках тварин вишикувалися перед входом до виставки товарів із хутра та шкіри, щоб переконати житомирян не купувати одяг, при виробництві якого страждають тварини. Активісти руху «Chaotic Good» впевнені – у ХХІ столітті одяг зі шкіри та хутра не необхідність, а данина традиції та моді.

«Ми вирішили присвятити цю акцію ярмарку, де сьогодні теж продаються шкіряні та хутряні вироби. Ми вважаємо, що при поточному рівні розвитку суспільства, при сьогоднішньому потенціалі різних матеріалів, які можуть замінювати шкіру, хутро, тобто всі матеріали, які добуваються шляхом вбивства тварин. Варто задуматись про те, якою ціною ви зберігаєте власне тепло і чи можна знайти простіше рішення, для того, щоб побороти цю проблему. Ми переконані, що ці рішення є», - каже організатор акції  Олександр Микитенко.

Учасниця акції Заріна зазначає, що у виробництві спортивних товарів матеріали тваринного походження майже не використовують, адже є набагато більш ефективні синтетичні замінники, але знайти одяг або взуття без шкіри та хутра у звичайних магазинах вкрай важко.

Активісти закликають громадськість подолати стереотипи та відмовитись від одягу та взуття з натурального хутра та шкіри тварин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі