Влада

Міністр Павленко у Житомирі: Україна втратила 1,5 млн. тонн зернових через окупацію Криму та бойові дії на Сході

22 January 2015, 13:39

22 січня з робочим візитом Житомир відвідав міністр аграрної політики та промисловості Олексій Павленко. Спершу він зустрівся зі студентами та викладачами Житомирського національного агроекологічного університету, де представив програму дій уряду на 2015 рік щодо земельної реформи, державної підтримки, міжнародної торгівлі та продовольчої безпеки.

Олексій Павленко також пояснив, що чекає аграрний сектор в 2015 році з точки зору бюджету та державної політики.

«Нас чекають дійсно не прості часи, враховуючи військові дії на сході та економічні ризики, що нині маємо. Але я впевнений, що ми достойно пройдемо цей період. Аграрний сектор є зараз пріоритетом для держави. У 2014 році він став локомотивом, драйвером української економіки щодо експорту, Крім того, це єдина галузь, яка показала реальне зростання, прибутковість», - зазначив міністр агрополітики.

Щоб і надалі показувати гарні результати, уряд збирається здійснити ряд конкретних кроків, спрямованих на розвиток аграрного сектору економіки.

«Конкретні кроки - це питання дерегуляції, зменшення податків, зменшення регулювання, спрощення ліцензування, створення умов для того, щоб бізнесу було зручно працювати, щоб його не турбували перевірками, щоб у нього було повне розуміння системи оподаткування. Зараз ми також шукаємо додаткові ринки збуту. У цьому році є амбітна мета відкрити європейський ринок для яловичини, свинини та молочної продукції. Це буде реальна підтримка нашого сектору економіки», - зазначив Олексій Павленко.

Під час свого візиту до Житомира міністр агрополітики Олексій Павленко також звернув увагу на те, що міністерство не стоїть осторонь ситуації в країні та активно допомагає тим, хто нині перебуває у зоні АТО.

«За нашою ініціативою на сайті міністерства є окремий блок публічної інформації щодо АТО. Там розміщена корисна інформація для аграріїв, які готові і хочуть допомагати бійцям у зоні антитерористичної операції. Вони можуть централізовано через сайт, через міністерство надавати будь-яку допомогу бійцям – хто продуктами харчування, хто іншою продукцією, хто має можливість технічно допомагати. Ми підтримуємо контакти як з областями, так і з Міноборони і штабом АТО. Уже відправляли конвої з гуманітарною допомогою від українських аграріїв», - поділився Олексій Павленко та розповів про втрати, які поніс аграрний сектор в результаті окупації Криму та бойових дій на Сході.

«По нашим оцінкам, Україна втратили близько 1.5 млн. тонн виробництва зернових на окупованих територіях Криму та на територіях, де ведуться бойові дії в зоні АТО», - розповів міністр.

Як повідомляв Житомир.info, 22 січня, відповідаючи на запитання професора житомирського агроуніверситету, міністр агрополітики Олексій Павленко розповів, що нині 80% земель, відведених під науково-дослідні центри, використовуються бізнесовими структурами не за призначенням.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі