Місто

У День Соборності житомиряни з’єднали живим ланцюгом дві дошки героям Небесної сотні

22 January 2015, 16:06

У День Соборності України, 22 січня, кілька тисяч людей долучилися до акції «Живий ланцюг єдності». Тримаючись за руки, люди з'єднали два меморіали Небесної сотні: від Свято-Михайлівського кафедрального собору через вулицю Михайлівську до пам'ятної дошки на майдані Корольова.

Співорганізатор акції «Живий ланцюг єдності» Ілля Грицанюк каже: акція має символічне значення, адже саме трагічні події на Євромайдані об'єднали всю країну.

«Цей ланцюг зараз з'єднує дві меморіальні дошки на честь Небесної сотні - людей, які загинули на Майдані. Так, це дуже сумні події, але тим самим вони об'єднали нашу країну і зробили її сильнішою. Українці зараз мають сильний моральний дух для того, щоб єднатися і об'єднуватися», - каже Ілля Грицанюк.

Повз живий ланцюг на вулиці Михайлівській пронесли кількаметровий прапор України. Урочистості до Дня Соборності пройшли на майдані Корольова.

Учасниця акції Софія Дубова каже: після трагічних подій на Майдані цей день має для України особливе значення.

«По-перше, це день Соборності, а по-друге, це дуже трагічний день, тому що саме в цей день почалися розстріли на Майдані. Про це не можна говорити спокійно, не можна сидіти вдома в такий день. Треба бути тут, бути разом з усіма, підтримуючи свою країну», - каже Софія Дубова.

Військовослужбовець 44-ї артилерійської бригади Максим Вікарчук додає: на тлі воєнних дій на сході України ця акція має стати символом єдності всіх українців:

«Цей день дуже важливий для нашої держави, особливо зараз. На Сході проти нас воюють не українці. Проти нас воюють росіяни, і це вже помітно. Вони навіть не приховують своєї форми, звань, вони навіть не здирають шеврони. Ми маємо стати єдиними і тут, і там, об'єднатися до кінця проти зовнішнього ворога», - каже Максим Вікарчук.

На майдані Корольова присутні поклали квіти до меморіалу Небесної сотні, а також вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Фото Сергія Григорчука

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі