Культура

На презентації мультсеріалу «Моя країна Україна» житомирянам показали мультик про Верхівню

23 January 2015, 10:58

Вечірня презентація пластилінового мультсеріалу українського казкаря Сашка Лірника «Моя країна Україна» у житомирському кінотеатрі «Україна», присвячена Дню соборності, зібрала більш як дві сотні глядачів різного віку. 

На безкоштовному показі патріотичного мульту були присутні автор текстів Сашко Лірник та художній керівник проекту Степан Коваль.

Вони в жартівливій формі розповіли, як народжувалася та втілювалася ідея створити перший в історії анімаційної мультиплікації фільм, який стимулює українців пишатися своїм краєм, та зазначили, що були б втішені, якби глядачі демонстрували свою прихильність.  Житомиряни не шкодували емоцій, голосно сміялись у найсмішніших місцях та аплодували після кожної з 26 коротких серій, у яких йдеться про відомі та забуті казки, історії, легенди з конкретних місцин та населених пунктів України.
Як розповів сам Сашко Лірник, присвяченої Житомиру серії ще немає, однак глядачі змогли оцінити мультик, де йдеться про палац Оноре де Бальзака у селі Верхівня Ружинського району Житомирської області. Серія так і називається – «Верхівня».

У ній переплелися найнесподіваніші герої: крім самих Сашка Лірника та його Кота Воркота, там присутні учений Цап, який заважає усім своїми оповідями з історії місцевості, знімальна група, що створює у Верхівні французьке кіно про Бальзака, і навіть сам Жерар Депардьє, який пропадає в туалеті, через що під Бальзака «задєлують» самого пластилінового Лірника.

Сюжет мультика змусив глядачів сміятися до сліз.

Після показу Лірник взяв участь у фотосесії для житомирян та ставив автографи на своїй книзі «Казки Лірника Сашка».

 

Пластилінова копія палацу в селі Верхівня Житомирської області, в якому жив Оноре де Бальзак

Туалет, у якому затримався Депардьє

Автограф для читача. Фото з Facebook 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі