Суспільство

У День Соборності в Новограді-Волинському відкрили пам’ятний знак «Борцям за волю України»

23 January 2015, 17:47

22 січня, у День Соборності України, в Новограді-Волинському Житомирської області відбулося відкриття пам’ятного знаку «Борцям за волю України».

Про це повідомляє офіційний сайт Новоград-Волинської міської ради.

Представники міської влади та громадсько-політичних організацій, студентська молодь, учні загальноосвітніх закладів і пересічні громадяни зібралися у міському сквері Слави, щоб відзначити День Соборності покладанням квітів та урочистим мітингом.

«Символічним стало й те, що рік тому, саме цього дня, у Києві на Майдані Незалежності розпочалися криваві події – пролилася перша кров героїв Небесної сотні, які відстоювали свободу та утвердження європейських цінностей. Біля пам’ятного знаку «Борцям за волю України» хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять героїв Майдану, борців за честь, правду і гідність, які віддали свої життя за наше майбутнє під час Революції Гідності, та загиблих учасників збройного конфлікту на Сході нашої країни», - інформують у Новоград-Волинській міськраді.

Протоієрей округи, настоятель Свято-Михайлівської парафії Української Православної Церкви Київського Патріархату Геннадій Пограничний освятив пам’ятний знак «Борцям за волю України», прочитавши молитву за душі полеглих героїв.

Фото офіційного сайту Новоград-Волинської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі