Влада

Житомирський губернатор розповів, як в області вдалося уникнути масових відключень електроенергії

25 January 2015, 13:42

Зменшити навантаження на енергетичну систему Житомирської області у пікові години вдалося завдяки спільним зусиллям усіх органів виконавчої влади на місцях, енергопостачальних компаній та Держенергонагляду.

Про це під час наради з питання забезпечення контролю за енергоспоживанням, що відбулася 24 січня у Житомирі, розповів голова облдержадміністрації Сергій Машковський, - повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Ми знайшли взаєморозуміння і відновили співпрацю з ПАТ «ЕК «Житомиробленерго». Вжили усіх заходів щодо уникнення вимушених відключень серед населення. Провели серйозну роз’яснювальну роботу з керівниками підприємств усіх форм власності, серед населення. Велику увагу приділяли дотриманню лімітів, доведених Міністерством енергетики та вугільної промисловості України», - сказав Сергій Машковський.

Як відомо, з 1 грудня 2014 року на території Житомирщини було введено графік обмеження потужності у часи пікових навантажень. Вирішити цю проблему вдалося за допомогою переходу підприємств на роботу у нічний час. За такими графіками працювало 19 підприємств області, що допомогло зменшити навантаження на енергетичну систему області у пікові години. Обмежено і оптимізовано до мінімального рівня освітлення, в тому числі вуличне.

Результатом ефективної співпраці голова облдержадміністрації вважає те, що суб’єкти господарювання не мають економічних втрат.

В області немає соціальної напруги, оскільки вдалося не застосовувати аварійні вимушені відключення споживачів. І головне – досягнуто серйозної економії паливно-енергетичних ресурсів.

Як повідомляв Житомир.info, на початку грудня 2014 року «Житомиробленерго» попередив мешканців Житомирської області про можливі аварійні відключення електроенергії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі