Місто

Учасників житомирського віче закликали об’єднатися заради країни та утриматися від розваг на час трауру

25 January 2015, 15:17

25 січня у Житомирі відбулося віче пам’яті жертв обстрілу в Маріуполі та поминальний молебень.

Після молебню до житомирян звернувся народний депутат України Борислав Розенблат, який закликав усіх забути про внутрішні міжусобиці та об’єднатись заради збереження нашої держави.

“Зараз проходить Рада безпеки України, на якій будуть визначати, яким чином ми далі будемо рухатись і яке становище буде нашої країни. Тиждень тому була Волноваха, вчора у нас був Маріуполь, завтра у нас буде Дебальцево і все інше. І я всіх закликаю бути готовими до всього. І до військового стану, про який багато благали тут, і бути готовим до того, що дійсно може бути оголошена війна. Я прошу всіх небайдужих і всіх патріотів, які себе тут часто б’ють в груди, я прошу всіх - об’єднатись. Сьогодні не час для політичних ігрищ, сьогодні не час, щоб ми шукали, хто винен, а хто правий. Сьогодні ми повинні об’єднатись навколо одного - навколо нашої країни України”, - каже нардеп.

Перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин повідомив зібранню, що в місті було проведено засідання оперативного штабу та розроблено план заходів, спрямованих на громадську безпеки у випадку загрози.

“Сьогодні було проведено засідання оперативного штабу, розроблено ряд заходів. У понеділок о 18 годині буде чітко виписаний план заходів, і ми доведемо громадськості весь цей план. Через засоби масової інформації, через газети і радіо. На кожному багатоповерховому будинку на інформаційному табло буде чітка інформація по найближчому бомбосховищу, з відповідальною особою, з телефонами інформаційних центрів і тих центрів, які приймають рішення в тих чи інших ситуаціях. Сьогодні моїм розпорядженням як тимчасово виконуючого обов'язки міського голови в місті Житомирі оголошено триденний траур. Звертаюся зараз до власників розважальних закладів, ресторанів і дискотек: майте совість, три дні дотримуйтесь того трауру, щоб вшанувати пам'ять про тих людей, які загинули”, - сказав Сухомлин.

Люди, які прийшли на майдан Корольова, кажуть: в час, коли бойовики обстрілюють українські міста, не можна сидіти вдома. Вони вийшли, щоб висловити свою підтримку мешканцям Маріуполя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі