Події

У Житомирській області безробітні молодики організували наркопритон у приміщенні колишнього дитсадка

26 January 2015, 10:38

В селі Кутищі Любарського району Житомирської області у запустілому приміщенні колишнього дитячого садочку збиралися любителі покурити наркотичне зілля.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Під час проведення профілактичних заходів «Візит» дільничний інспектор міліції дізнався від місцевих жителів про те, що до будівлі-пустки, що колись була дитячим садочком, заходилися збиратися молодики із сумнівною репутацією. Проте чому запустіле приміщення приваблює чоловіків і що саме там відбувається, селяни не відали.

Правоохоронці навідалися до села з раптовим відпрацюванням. Обходячи територію колишнього дитсадка, міліціонери почули голоси із самої будівлі. В одному з приміщень якраз перебувало троє чоловіків. Поява правоохоронців застала їх зненацька, тому приховати свою відверто протиправну діяльність вони не встигли. Виявилося, зібралися у пустці для того, аби покурити наркотичне зілля. За таких обставин на місце події була викликана слідчо-оперативна група.

– Усі троє чоловіків – непрацюючі місцеві жителі, одному з яких 19, іншим двом – по 30 років. Раніше вони вже притягувалися до кримінальної відповідальності, у тому числі й за правопорушення, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, - коментує т. в. о. начальника Любарського РВ УМВС Леонід Клімчук.

За словами одного із затриманих чоловіків, «кайфонути» їм запропонував наймолодший у їх компанії, який приніс із собою нарковмісне зілля. Сировину, рослини коноплі, і специфічний засіб для її вживання було вилучено та направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС Житомирщини.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань попередньо за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Як уточнюють правоохоронці, у ході досудового розслідування можлива додаткова правова кваліфікація за фактом організації місця для вживання наркотичних засобів (ст.317 ККУ).

Згідно з чинним законодавством, чоловікам загрожує покарання від накладення штрафних санкцій до трирічного ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, у Коростені Житомирської області працівник ЖЕКу організував наркопритон у підвалі багатоповерхівки, а у Житомирі «Беркут» знайшов землянку, де студенти прогулювали заняття «під кайфом».

Фото прес-служби УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі