Влада

В Житомирі обговорили питання захисту населення та часткової мобілізації

26 January 2015, 16:38

Питання громадянської оборони, захисту мирного населення та правоохоронної діяльності на території Житомирської області обговорили в облдержадміністрації під час наради з керівниками районних державних адміністрацій та міськими головами. Голова ОДА Сергій Машковський розповідає: події у Маріуполі довели необхідність організації оповіщення населення про можливі загрози терористичних атак. Губернатор також розповів, що в області діє оперативний штаб, головним завданням якого є забезпечення безпеки населення та захисту стратегічних об’єктів та транспортних розв’язок.

«Я вам скажу відверто, про готовність говорити ще зарано. Тому що цей процес тільки почався і, ви розумієте, - ми ніколи не були готові до такого серйозного виклику, який зараз постав перед нами, але ж ви бачите з якою серйозністю ми ставимось. Ми вже три дні працюємо, без вихідних. Оперативний штаб діє, дані відповідні доручення силовим органам, збільшене патрулювання, збільшений захист. В найближчому часі ця готовність буде, і ми будемо готові прийняти будь-які виклики ворога», - каже Сергій Машковський.

На засіданні також обговорили питання четвертої хвилі мобілізації. За словами колишнього командира 95-ї аеромобільної бригади Віктора Чабаненка, для того щоб люди захотіли служити в армії, держава повинна створити відповідні умови для військовослужбовців.

«Люди, які призиваються на службу, зараз будуть бачити, що ті поранені, які прийшли, забезпечені ліками, протезуванням, ті державні програми, які спрямовані на соціальний захист, працюють. Міста виплачують допомогу сім’ям загиблих і поранених, у селах щось організовано, область, держава виділяє кошти. Наскільки кошти отримані цими людьми, тоді вони не будуть боятись іти в лави збройних сил і будуть зі зброєю в руках захищати нашу країну», - переконує голова «Союзу десантників Житомирської області» Віктор Чабаненко.

До представників влади також звернувся офіцер 95-ї аеромобільної бригади. Військовослужбовець переконаний - у випадку зриву мобілізації наслідки будуть катастрофічними.

«Якщо дією чи бездіяльністю буде зірвана мобілізація, необхідна для поповнення армії, фронт розвалиться. У країні настане хаос, Росія захопить все, що вважає своєю власністю, тобто всю Україну. Це не дитяча страшилка, а констатація намірів нашого східного сусіда», - каже офіцер 95-ї ОАЕМБр Валерій Логінов.

Військові комісари розповідають: в першу чергу до лав Збройних сил призиватимуть спеціалістів та патріотично налаштованих людей.

«Призивати будемо в першу чергу фахівців. Якщо людина не служила, але він водій, він теж є фахівцем, його не треба навчати їздити на вантажній машині, якщо у нього є відповідний досвід роботи. Призивати будемо в першу чергу тих, які бажають йти служити. Тому що та людина, яка не бажає йти служити, вона після першого обстрілу перестане бути воїном і буде будь-якими шляхами уникати, щоб встати знову до строю», - розповідає військовий комісар Житомирського об’єднаного міського військового комісаріату Андрій Матвієць.

Четверта хвиля мобілізації триватиме півтора-два місяці і її метою є ротація особового складу, зменшення психічного навантаження на військових і поліпшення їх підготовки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі