Влада

Директор «Житомиртеплокомуненерго» каже, що через «Нафтогаз» тепловиробники сидять без зарплати

26 January 2015, 17:18

 Директор комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин вважає, що труднощі в українських виробників виникають через безграмотну політику НАК «Нафтогаз України».

Про це Дмитро Рогожин сказав в інтерв’ю газеті «Місто».

«Усі труднощі господарювання тепловиробників України виникли через абсолютно безграмотну політику НАК «Нафтогаз». Влада країни йде на поводу у МВФ, який вимагає за будь-що перекрити дефіцит «Нафтогаз». Абсолютно непрофесійні у цьому зв'язку рішення призвели до того, що всі 285 ліцензіатів нашої галузі залишилися сьогодні без зарплати, без можливості виплачувати використану електроенергію, без, образно кажучи, копійки грошей – усі кошти йдуть винятково «Нафтогазу». Наголошую: така ситуація склалася в усіх без винятку аналогічних підприємствах України», - сказав Рогожин.

Він вважає, що ситуацію може врятувати зміна законодаства.

«Насамперед треба поміняти дотичну до нас систему законодавства. Не повинно такого бути, щоби з нас за алгоритмом знімали усі наші фінансові надходження на користь «Нафтогазу», а ми продовжували працювати за тарифом, що не перекриває виробничі затрати. Нашому підприємству треба не менше 11 млн грн для капітального ремонту з підготовки до наступного опалювального сезону. А грошей немає. Навіщо нам газ, якщо не будуть підготовлені котельні? Перш, ніж комусь щось перекривати, той же дефіцит «Нафтогазу», спершу треба було зробити реальний розрахунок, чим це перекриття повернеться для тепловиробників?», - наголошує керівник теплокомуненерго.

Рогожин каже, що тариф з опалення не забезпечує витрати і до травня дефіцит платежів в теплокомуненерго сягне 29 млн. грн. Це призведе до того, що комунальне підприємство буде боргувати працівникам 17 млн. грн. заробітної плати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі