Місто

Довгі зимові канікули дозволили житомирським школам зекономити на теплі та електроенергії

27 January 2015, 15:08

За рахунок шкільних зимових канікул тривалістю понад місяць житомирським школам вдалося зекономити на тепло- та електропостачанні.

Про це Житомир.info розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський.

Скільки саме вдалося заощадити, чиновник не уточнив.

«Я сказати зараз не можу, тому що показників лічильників ми ще не збираємо. Будемо знати у лютому. Те, що зараз така температура, дозволяло взагалі опалення відключати. Але повністю відключити школу від опалення було неможливо у зв’язку з тим, що пішла б руйнація будівлі. Тобто, все одно плюсову температуру треба було підтримувати. І зараз ця температура, яка тримається у нас в місті та взагалі в Україні, якраз і дозволила повністю мінімізувати затрати на теплоносії. Там, де в нас власні котельні, ми взагалі не опалювали. Так, були незручності, адже у вчителів робочий процес не припинявся. Але одна справа підтримувати температуру в кімнаті, де всі вчителі, а друга – у приміщенні всієї школи. До речі, в нас і спортзали були задіяні, тобто, діти приходили, і з ними займалися. Ми дуже багато економили на електроенергії. Тому що чітко працювали у тому режимі енергозбереження, і у вечірні часи школи всі були темні. Зараз маємо економити на всьому – копійка до копійки», - підкреслив Бочковський.

Він також відкинув припущення стосовно запровадження найближчим часом карантину у житомирських школах та порадив займатися профілактикою грипу та ГРВІ.

«Поки що загрози карантину немає. Є деяке підвищення захворюваності, але порогу епідемії у нас ще й близько немає. Будемо надіятися, що це нас мине. Треба займатися профілактикою. Вона має бути в сім’ях: загартовування і все. Не всі ж люди хворіють на грип», - зазначив заступник мера.

Нагадаємо, у школах Житомирської області зимові канікули розпочалися 22 грудня і триватимуть до 1 лютого.

Як повідомляв Житомир.info, за тиждень, що минув (19-25 січня), захворюваність на грип та ГРВІ у Житомирській області зросла на 9,5% – занедужало 4728 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі