Події

Житомирське ДАІ прокоментувало відео про хабарі, в МВС створили комісію для перевірки

27 January 2015, 16:04

 Після того, як на YouTube з’явилося відео, де Борис Бояркін розповідає активісту «Дорожнього контролю» про корупцію житомирських ДАІшників, обласне управління Державтоінспекції розповіло про «очищення лав інспекторів УДАІ Житомирщини від випадкових людей».

Відповідне повідомлення було оприлюднене на сайті управління ввечері 26 січня.

«Упродовж минулого року за виявлені правопорушення звільнено з Державтоінспекції 20 осіб, ще близько 200 працівників притягнено до дисциплінарної відповідальності. Серед першочергових завдань реформування всієї системи органів внутрішніх справ – подолання корупції та хабарництва. Практичним кроком у цьому напрямі є проведення внутрішньовідомчих перевірок та реагування за фактами порушень, повідомленими громадянами. Одним з останніх прикладів стало звільнення у грудні 2014 року з органів внутрішніх справ за грубі порушення службової дисципліни інспектора дорожньо-патрульної служби відділення ДАІ з обслуговування м. Житомира Бориса Бояркіна», - йдеться у повідомленні.

В управлінні розповідають, що колишній інспектор, пропрацювавши у підрозділі чотири роки, 5 разів притягувався до дисциплінарної відповідальності за допущені порушення в роботі та врешті був звільнений за це.

«За час служби 24-річний парубок неодноразово опинявся у центрі скандальних ситуацій. Втім, нині молодик, очевидно, не усвідомивши свого звільнення, продовжує у формі працівника правоохоронного органу коментувати діяльність підрозділу УДАІ, спеціально створюючи довкола нього негативний резонанс. Відтак Управління Державтоінспекції УМВС України в Житомирській області наголошує: інформація оприлюднена Бояркіним у мережі Інтернет не відповідає дійсності і зумовлена, певно, образою на звільнення з органів внутрішніх справ», - йдеться у повідомленні на сайті УДАІ.

27 січня прес-служба міністерства внутрішніх справ повідомила, що інформацію, оприлюднену колишнім інспектором ДАІ, перевірятиме комісія МВС.

«У мережі Інтернет з’явилося відео, на якому людина у формі інспектора ДАІ розповідає про корупційні схеми в Управлінні ДАІ УМВС України в Житомирській області, а також про свою участь у скоєнні ряду корупційних злочинів. Зокрема, чоловік розповів, що був працевлаштований на службу після того, як дав невстановленій особі хабара в сумі 1,5 тисячі доларів США. Після цього упродовж 2010-2014 років керівники ВДАІ систематично вимагали у нього гроші, в результаті чого він був змушений займатись поборами з учасників дорожнього руху. Частину виручених коштів він начебто віддавав керівництву, а частину залишав собі та витрачав на особисті потреби», - інформує прес-служба МВС.

Встановлено, що людина на відео є колишнім інспектором ДПС відділу ДАІ по обслуговуванню м. Житомира старшим сержантом міліції Борисом Бояркіним. Цей громадянин був звільнений з органів внутрішніх справ наприкінці грудня 2014 року за систематичні прогули.

«Інформацію, оприлюднену колишнім інспектором ДАІ, перевірятиме комісія МВС. До її складу включать представників Департаменту внутрішньої безпеки, Інспекції з особового складу та Департаменту ДАІ. Для проведення перевірки комісія виїде до Житомира», - повідомили у міністерстві.

Відео користувача Dima Kravchuk

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі