Місто

Активісти хочуть долучитися до наведення ладу в житомирських бомбосховищах та укриттях

27 January 2015, 17:51

Громадські активісти Житомира готові долучитися до роботи з підготовки міста до можливих надзвичайних ситуацій і навіть підготували відповідний проект рішення міськвиконкому «Про оголошення громадянської мобілізації».

Цим проектом рішення передбачалося створення спеціальної робочої групи для обстеження бомбосховищ та підвалів, які можуть бути використані для укриття та захисту населення, проведення інструктажів з населенням, активізації військової підготовки старшокласників та інше.

«Громадянська мобілізація – це мобілізація громади для вирішення питань, які постають сьогодні. Для цього на робочій групі ми маємо розробити ряд заходів громадянської мобілізації та громадянського опору», - розповіла ініціатор даного проекту рішення, член виконкому Юлія Демчук, яка додала, що є люди, які готові долучитися до цієї роботи і привести до ладу бомбосховища та інші укриття у місті.

Однак члени виконкому не погодились включити даний проект рішення до порядку денного, оскільки перший заступник міського голови Сергій Сухомлин запевнив, що у Житомирі уже створений оперативний штаб реагування, який займається даними питаннями. За його словами, представники виконкому також можуть брати участь у роботі даного штабу, однак включити активістів туди не можуть, бо мова йде про стратегічні об’єкти.

Разом з тим керівництво міста не відмовляється від допомоги громадськості і вже найближчим часом планує провести зустріч для координації дій.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі