Економіка

Замміністра Міненерговугілля зазначив, що ІКЦ та кол-центр Житомиробленерго - гарний приклад організації роботи зі споживачем

27 January 2015, 18:08

24 січня в Житомирі відбулася нарада за участю заступника міністра Міненерговугілля України, керівників Держенергонагляду та ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» по розгляду питання роботи ІКЦ та кол-центрів енергопостачальних компаній України на прикладі ПАТ «ЕК«Житомиробленерго» та забезпечення і контроль за енергоспоживанням в регіонах України на прикладі проведення цієї роботи в ПАТ «ЕК «Житомиробленерго».

В нараді під головуванням головного державного інспектора України з енергетичного нагляду Лушкіна В.А. прийняли участь: заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Светелік О.Д., голова Житомирської обласної державної адміністрації Машковський С.О., голова Житомирської обласної ради Француз В.Й., перший заступник директора Головдерженергонагляду - заступник головного державного інспектора України з енергонагляду Андрійчук Ю.А., перший заступник голови Житомирської ОДА Дмитренко Г.В., начальник Інспекції Держенергонагляду в Житомирській області Демченко В.В., голова правління ПАТ«ЕК «Житомиробленерго» Левицький А.В. Було обговорено ряд важливих для забезпечення надійного та безперебійного енергопостачання споживачів Житомирської області питань.

У забезпеченні стабільної роботи Об’єднаної енергетичної системи України Житомирську область позитивно відзначив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Светелік Олександр Дмитрович, як одну з перших областей, що розпочали роботу зі зниження споживання електроенергії. Він підкреслив злагоджену роботу і ефективну співпрацю голови облдержадміністрації, голови обласної ради, Держенергонагляду та ПАТ «ЕК «Житомиробленерго».

«Ми зробимо все, щоб надалі графіки аварійних відключень не застосовувалися в областях, що дотримуються режиму граничного споживання електроенергії. Це насамперед стосується Житомирської області», - резюмував Светелік О.Д.

Після ознайомлення з роботою ІКЦ, сервісного центру та кол-центру ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» Светелік зазначив: - Це повний комплекс обслуговування споживачів, починаючи з оплати, оформлення, отримання технічних умов. Інформаційно-консультативний центр - це можливість споживача отримати будь-яку інформацію. Головне те, що ми працюємо на споживача, для споживача. Цей комплекс – гарний приклад організації роботи зі споживачем.

- Ми працюємо для наших споживачів,- наголосив у своєму виступі голова правління ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» Анатолій Левицький,- саме для них ми організували роботу Інформаційно-консультаційного центру, сервісного центру за принципом єдиного вікна, впровадили кол-центр, який працює цілодобово, й будь-який заявник у будь-який час може отримати консультацію з питань електропостачання.

Левицький також привернув увагу учасників наради на необхідності допомоги з боку обласної влади у вирішенні ряду проблемних питань, таких як неврахування законодавчо термінів відведення земельних ділянок в користування для виконання послуг з приєднання та будівництва розвантажувальних ТП, РП, лінії електропередачі напругою 0,4-10кВ. У разі необхідності відведення земельної ділянки термін виготовлення проекту землеустрою встановлений законодавчо і становить 6 місяців, а відповідно до постанови НКРЕ від 17.01.2013 № 32 строк виконання послуги з приєднання становить 15 днів з дати оплати послуги. Сфокусовано було увагу на питанні вкрай незадовільного стану розрахунків підприємств житлово-комунального господарства області значною мірою спричинений невідповідністю тарифів на житлово-комунальні послуги, неможливістю проведення розрахунків з різниці в тарифах у відповідності до постанови КМУ від 29.01.2014р. №30. У зв’язку з цим, зростає заборгованість підприємств водопостачання за використану електричну енергію, що в свою чергу негативно впливає на здійснення розрахунків з ДП «Енергоринок». Також Анатолієм Левицьким порушувалися питання щодо розміру орендної плати за землі енергетики, сплати податку на нерухоме майно, розширення просік задля запобігання пошкодження ліній електропередачі високими деревами під час стихії тощо.

Комерційний директор Житомиробленерго Самчук Олег Григорович поінформував учасників наради про виконання енергопостачальною компанією «Житомиробленерго» диспетчерських команд та про організацію роботи з дотримання споживачами граничних рівнів споживання електричної енергії та потужності. Енергопостачальна компанія продемонструвала свою підготовку, гарну організацію роботи у цьому напрямку, адже Житомирська область виділилася поміж інших областей України тим, що, так званих, віяльних відключень майже не відбувалося. Вдалося дотриматися встановлених рівнів споживання електричної енергії та потужності споживачами, шляхом вжиття системних заходів та завдяки злагодженої роботи енергопостачальної компанії, облдержадміністрації, Держенергонагляду, підприємств та організацій.

Прес-служба ПАТ «ЕК «Житомиробленерго»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі