Місто

У житомирському Свято-Михайлівському соборі освятили автомобіль для «Правого сектору»

27 January 2015, 18:29

 27 січня в Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира освятили автомобіль Opel-Frontera, придбаний у Польщі, який волонтери передають на передову бійцям з «Правого сектору».

«Цю автівку нам надав Коростишівський агроліс в особі директора. Вони поспілкувались з людьми і вирішили теж допомогти на АТО, не словами, а суттєво. Вони відмовились від зарплатні, скинулись грошима, передали нам їх і ми гнали цю машину з Польщі. Ми теж звернулись до таких самих, як і ми волонтерів у Львові. Вони нас звели з польськими діячами, хоча, я вам скажу чесно, не всі відверто так ставляться до АТО, є люди, які не гребують і заробити на АТО. Нас сильно кинули польські колеги. Ми їм переслали всі гроші, в сумі 2,5 тисячі доларів. Вони нам виставили машину і вийшло, що ми купили «кота в мішку». Ми її ще два тижні ремонтували, ставили на ноги і таким чином ми на два тижні випали з графіку», - каже волонтер з Попільнянського району Євгеній Жабокрицький.

Наразі авто передали представникам ГО «Самооборони Житомирщини», а вони відправлять автівку безпосередньо бійцям Добровольчого українського корпусу.

«Приїжджає наш кіборг, представник ДУКу, Добровольчого українського корпусу, 5-й батальйон друга штурмова рота Ходаківський Ярослав. Він в свій час три тижні провів у Донецькому аеропорту. Зараз їх частина базується в селі Піски під Донецьком і вони ведуть активну бойову роботу і є потреба в автомобілі. Дізнавшись про цю потребу ми звернулись до наших друзів за допомогою, вони відгукнулись і сьогодні Ярослав прибуває в Житомирі і, я думаю, днями цей автомобіль відбуде на Схід», - розповів голова громадської організації Сергій Ткачук.

Нагадаємо, створення Добровольчого Українського Корпусу (ДУК) ініціював влітку минулого року «Правий сектор».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі