Події

Прокуратура Житомирської області почала досудове розслідування щодо зловживань посадовців ДАІ

28 January 2015, 10:01

 Прокуратура Житомирської області розпочала досудове розслідування можливого зловживання посадовими особами Державтоінспекції.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури області.

«27 січня цього року прокуратурою Житомирської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про можливе зловживання службовим становищем посадовими особами УДАІ в Житомирській області. Відомості кваліфіковано за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України», - інформує прокуратура.

Наразі прокуратурою області розпочато досудове розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, 26 січня на YouTube з'явилося відео, де Борис Бояркин розповідає активісту «Дорожнього контролю» про корупцію житомирських ДАІшників. Після цього в обласному управлінні Державтоінспекції повідомили, що 24-річний Бояркин пропрацював в ДАІ Житомира чотири роки і був звільнений у грудні 2014 року за грубі порушення службової дисципліни.

27 січня на сайті МВС з’явилося повідомлення, що інформацію, оприлюднену колишнім інспектором ДАІ, перевірятиме комісія МВС, яка для проведення перевірки виїде до Житомира. Пізніше прес-служба міністерства повідомила, що на час проведення перевірки інформації про функціонування корупційних схем  від виконання своїх службових обов'язків наказом Авакова відсторонені керівник УДАІ області, а також керівники підрозділів ДАІ м Житомир та Житомирського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі