Події

Під Житомиром патрулі виявили у водія наркотики та боєприпаси

29 January 2015, 09:48

Перші результати профілактичної роботи посилення громадської безпеки та попередження терористичних проявів в Житомирській області вже мають місце – на в’їзді у Житомир патрулі, перевіряючи автомобіль, виявили у ньому наркотичну сировину та магазин до автоматичної вогнепальної зброї.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Удень 28 січня працівники ДАІ м. Житомира та міліціонери-спецпризначенці, які увійшли до спільного патрульного екіпажу, несли службу на в’їзді до обласного центру з боку м. Бердичева. У рамках проведення заходів вартові дорожнього порядку зупиняли автомобілі, перевіряючи не лише наявність водійських документів у керманичів, але й оглядаючи транспортні засоби щодо перевезення у них заборонених законом предметів і речовин.

У післяобідню пору міліціонери зупинили автомобіль Renault Trafic, за кермом якого знаходився 29-річний житель Житомира. Під час огляду салону автомобіля увагу правоохоронців привернув паперовий згорток у ніші на передній панелі автівки. Коли ж керманич на прохання вартових правопорядку розгорнув його, виявилося, там знаходилася подрібнена рослинна маса зеленого кольору. Керманич не став виправдовуватися і відверто повідомив, що це наркосировина, яку він зберігає для власного вжитку. На підтвердження його слів тут же виявився і специфічний пристрій для вживання наркотиків.

Заборонені предмети також віднайшлися і в бардачку автівки: магазин до автоматичної вогнепальної зброї, споряджений набоями калібру 7,62 мм. За таких обставин на місце зупинки транспортного засобу було викликано слідчо-оперативну групу Житомирського міськвідділу міліції, працівники якої зафіксували виявлене, вилучили наркосировину і набої та направили усе до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньо визначеною кваліфікацією одразу за двома статтями Кримінального кодексу України – ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) та ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Усі обставини встановлюються у рамках розпочатого досудового розслідування.

Міліція нагадує, що в області тривають заходи, визначені спільним проектом із забезпечення правопорядку. Зокрема, вулиці Житомира щодоби патрулюють понад 200 працівників міліції, аби вчасно виявити і попередити можливу небезпеку.

Фото та відео прес-служби УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі