Влада

Адміністрація президента перевірить житомирських чиновників на наявність статусу учасника АТО

29 January 2015, 20:41

 Адміністрація Президента звернулася до відповідних органів з проханням надати повний список тих, хто отримав посвідчення учасника АТО.

Про це повідомив 29 січня заступник глави АПУ Андрій Таранов.

«Щоб переконатись, що ніхто більше не виявив бажання стати воєнним туристом – ні з Адміністрації, ні серед представників місцевих органів влади», - цитує Таранова прес-служба президента.

Він також поінформував, що з Адміністрації президента будуть звільнені службовці, котрі отримали статус учасника антитерористичної операції, Адміністрація Президента звернулася до відповідних органів з проханням надати повний список тих, хто отримав посвідчення учасника АТО.

«Сьогодні президент України прийняв рішення про звільнення кількох співробітників Адміністрації президента, які останнім часом отримали статус учасників АТО.  Позиція вкрай чітка - працівники Адміністрації повинні бути взірцем професіоналізму і моральних якостей, особливо в ці часи», - підкреслив Таранов.

На переконання президента, статус учасника АТО мають отримувати лише особи, безпосередньо задіяні у операції на місцях, а регулярні службові відрядження не можуть бути підставою для його отримання.

«Статус учасника бойових дій мають отримувати тільки ті військові, хто безпосередньо на полі бою зі зброєю в руках захищає нашу свободу. Воєнний туризм, якщо є такі випадки, потрібно припинити», - наголосив Андрій Таранов.

Глава держави ініціюватиме перегляд критеріїв статусу учасника АТО на законодавчому рівні.

«Це дозволить чітко розмежувати статус військових і цивільних учасників антитерористичної операції», - повідомив заступник глави АПУ.

Як повідомляв Житомир.info, чоловік керівника головного управління ДФС в Житомирській області Лілії Куришко через суд вимагає, щоб дружина повідомила ДФС про своє неодноразове перебування у зоні АТО і тоді її не звільнять по закону про люстрацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі