Місто

Житомир попрощався із загиблим десантником Михайлом Рачком, якого поховають на Вінничині

30 January 2015, 13:55

30 січня Житомир попрощався із загиблим десантником 95 бригади.

30-річний десантник Михайло Рачок загинув 26 січня поблизу Донецького аеропорту, коли вирушив забирати поранених і загиблих побратимів з поля бою. Екіпаж БТРу потрапив під мінометний обстріл, внаслідок якого загинуло п’ятеро десантників.

«Загинули вони під час мінометного обстрілу прямим попаданням міни в БТР. Михайло був справжнім воїном. Дуже обідно, що саме такі люди нас покидають», - розповідає військовослужбовець 95-ї окремої аеромобільної бригади Віталій Осадчук.

«Всі вони - патріоти, справжні захисники, хлопці вірні своїй військовій присязі, конституційному обов'язку і бойовому братерству голубого берета. Вічна їм пам'ять, слава, шана, низький уклін від нас, матерів», - говорить Валентина Султанбагомаєва, мама військовослужбовця 95-ї окремої аеромобільної бригади, який вижив під час обстрілу і наразі знаходиться у шпиталі.

Михайло Рачок родом із Вінничини. Після строкової служби чоловік служив у Житомирському військовому інституті ім. С. Корольова, а у 2013 році прийняв рішення перейти до 95-ї окремої аеромобільної бригади.

Друг загиблого Олександр Черняк розповів, що Михайло одним з перших у складі 95-ї бригади вирушив на Схід захищати кордони. І

«Сьогодні ми його проводжаємо в останню путь як героя, який виконав свій почесний обов’язок захисника вітчизни», - сказав Олександр Черняк.

Поховають загиблого 31-го січня у рідному селі Лозова на Вінничині – такою була воля військовослужбовця. У Михайла залишилася дружина, батьки, брат, сестра та бабуся.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі