Суспільство

У селі Житомирської області відкрили дві меморіальні дошки загиблим бійцям 30-ї бригади

30 January 2015, 15:29

27 січня у Чуднівському районі Житомирської області вшанували пам'ять одразу двох героїв - Іващенка Валерія Володимировича з с. Городище та Русаловського Сергія Миколайовича з с. Тютюнники.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

На стіні Тютюнниківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у пам'ять про загиблих встановили дві меморіальні дошки, адже обидва бійці були випускниками цієї школи.

Під час заходу присутні вшанували пам'ять загиблих у зоні АТО хвилиною мовчання. Хлопці були справжніми синами та патріотами рідної землі. Вони обидва народились та проживали у Чуднівському районі, навчались в одній школі та Турчинівському профтехучилищі, були призвані на військову службу до військової частини А0409 м. Новограда-Волинського.  Разом перебували в зоні проведення АТО у Луганській області.

У Сергія Русаловського залишилась мама, дружина та троє дітей. У вересні минулого року його син, не дочекавшись батька, пішов у перший клас. І саме 1 вересня Сергій героїчно загинув під час ведення бойових дій у містечку Лутугине на Луганщині. Йому було 42 роки. Односельцям він запам’ятався як зразковий сім’янин та батько.

А Валерій Іващенко ще не встиг одружитись та порадіти сімейному щастю й діткам. Його життя обірвалось поблизу міста Орєхово Луганської області. Було хлопцеві лише 21 рік. Загинув, отримавши смертельне поранення, та залишив у вічному смутку маму й рідних.

Після завершення заходу його учасники відвідали могилу Валерія Іващенка, де керівники району вручили матері загиблого бійця орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким він нагороджений посмертно.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі