Події

У Бердичівській мерії вибухівки не знайшли, міліція шукає «мінувальника»

30 January 2015, 18:28

 30 січня до Бердичівського міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення про можливий вибух у приміщенні мерії.

Працівники міліції, що прибули на місце події, евакуювали людей та обстежили будівлю, - повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

«Чоловік, який зателефонував близько 12.34 на лінію «102» та не назвався, повідомив, що за дві години (о 14.30) у будівлі міськвиконкому станеться вибух. З будівлі мерії було негайно евакуйовано 70 осіб. Правоохоронці тимчасово обмежили доступ на потенційно небезпечну територію для всіх громадян. На місці події працювали слідчо-оперативні групи міськвідділу та УМВС, а також експерти вибухотехнічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. Вибухового пристрою чи будь-яких інших предметів чи речовин, що можуть становити загрозу життю чи здоров’ю громадян, не виявлено», - інформують правоохоронці.

Наразі тривають заходи щодо встановлення особи автора анонімного дзвінка.

«За завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, посилено відповідальність. Статтею 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян…) Кримінального кодексу України за такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років», - нагадує міліція.

Як повідомляв Житомир.infoу жовтні, під час парламентських виборів 2014 року, у Бердичеві вже «мінували» будівлю мерії, де на 3 поверсі знаходилась виборча комісія  округу №63.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі