Місто

У житомирському агроуніверситеті та агроколеджі затримують виплату стипендій та зарплат

3 February 2015, 12:15

 До редакції Житомир.info звернулися студенти Житомирського агротехнічного коледжу, які повідомили, що їм затримують виплату стипендій, хоча раніше виплачували до 25 числа.

«Студентам ЖАТК вже більше тижня не виплачується стипендія (зазвичай до 25 числа), хоча викладачам аванс дали. Керівництво коледжу студентів ігнорує (хоча це і не дивно, ставлення до студентів завжди зневажливе). У більшості з нас немає коштів навіть на дорогу, вже не кажучи про харчування  і т.д. Не шкодують навіть сиріт, яким і так не вистачає цих грошей», - повідомили студенти.

Заступник голови облради Руслан Годований розповів журналісту Житомир.info, що затримка виплат пов’язана з переходом аграрних вузів в підпорядкування Міністерства освіти. Він також повідомив, що за словами керівництва агроколеджу вони збирали студентів і роз'яснювали їм ситуацію.

«Від Міністерства аграрної політики забирають агроуніверситет і агроколедж віддають у підпорядкування Міносвіти, змінюють казначейські рахунки і тому виникла затримка з виплатою зарплат і стипендій. Питання найближчими днями буде вирішене», - поінформував Годований.

На сайті Житомирського національного агроекологічного університету розміщено звернення в.о. ректора Олега Скидана з цього питання.

«Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» фінансування усіх вищих навчальних закладів має здійснюватися через Міністерство освіти і науки України. Проте на сьогоднішній день всі аграрні навчальні заклади України залишаються юридично підпорядкованими Міністерству аграрної політики та продовольства України. Внаслідок такої ситуації Державне казначейство України не може здійснювати перерахування бюджетних коштів аграрним вищим навчальним закладам. Як результат – відсутність стипендій, заробітних плат та неможливість оплати університетом рахунків за комунальні послуги. У такій же ситуації сьогодні перебувають усі аграрні університети, коледжі та технікуми. За інформацією Мінагрополітики України 28 січня 2015 року Кабінет Міністрів України має розглянути питання передачі аграрних вишів до Міністерства освіти і науки України. Після цього одразу буде вирішено питання усіх виплат.», - йдеться у звернені керівника університету, опублікованому 28 січня ц.р.

До звернення додається лист Міністерства аграрної політики та продовольства до Державної казначейської служби України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі