Культура

Організатори чекають «перлів» та хвилю патріотизму на Всеукраїнському дитячому КВН у Житомирі

6 February 2015, 10:58

13 лютого у житомирському телецентрі, уже вчетверте за останні роки, відбудеться Всеукраїнський фестиваль дитячих та юнацьких команд КВН «Сміховик».

Його учасниками стануть 10 кращих команд з міст та сіл України, у тому числі наймолодша, але перспективна команда «Не доросли» із Одеси, учасникам якої усього по 8-10 років.

Генеральним спонсором фестивалю вже не вперше виступила житомирська радіоелектронна компанія «REC», організатор фестивалю – Асоціація «КВН України».

Ведучим фестивалю буде луцький бізнесмен, талановитий ведучий і КВНщик Андрій Котищук, в журі – президент компанії «REC», палкий прихильник КВН Георгій Матишнюк, президент Асоціації «КВН України» Михайло Агранат, головний художник Асоціації «КВН України» Василь Вознюк та учасниці команди «Девчонки из Житомира».

«Команди, які приїжджають в Житомир, без перебільшення є найкращими в Україні. Усі, крім команди житомирян, є переможцями Всеукраїнського фестивалю КВН «Жар-птиця» в Затоці. Дебютантами є лише команда КВН Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу НТУ, у якій грають колишні учасники команди «Без поважної причини» зі школи №16 Житомира», - говорить виконавчий директор Асоціації «УКВН України» Володимир Виговський.

Він вважає, що, незважаючи на важкі часи, проводити подібні заходи не лише допустимо, а й необхідно.

«Це потрібно робити з багатьох міркувань. Ми повинні продовжувати жити, а діти тим більше. Коли ми говоримо, що програємо інформаційну війну, у нас погані телеканали і т. ін., мабуть, треба готувати хороші кадри для телеканалів. На таких творчих проектах ми можемо знайти ті таланти, які будуть робити нормальні телевізійні програми, піднімати наше телебачення і ЗМІ», - говорить Виговський.

Учасників фестивалю, а їх по 7 у кожній команді, розмістять у готелі «Україна». Два дні з ними працюватимуть режисери та літературні редактори.

«Дитячий гумор непередбачуваний і безпосередній. Діти, які приїдуть цього разу – це справжні артисти, професіонали. Особливо хочу відзначити одеську «Не доросли». На прослуховуваннях ми плачемо від сміху! Цього разу вони однозначно привезуть «перли». Також я чекаю на хвилю патріотизму від усіх учасників фестивалю», - зазначила літературний редактор Асоціації «УКВН України» Маріанна Поплавська.

Цього року запрошення на КВН отримали близько 50 вихованців житомирських шкіл-інтернатів та 20 бійців військової частини на Богунії.

Організатори фестивалю обіцяють оновити сценічні декорації у залі телецентру та заохотити призами та дипломами усі команди.

Початок фестивалю о 16.30.

Як повідомляв Житомир.info, у п'яницю, 13 лютого, у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих та юнацьких команд КВН "Сміховик-2015".

Президент компанії «REC» Георгій Матишнюк та виконавчий директор Асоціації «УКВН України» Володимир Виговський

Учасниці команди "Девчонки из Житомира" Вікторія Жуковська та Маріанна Поплавська

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі