Суспільство

«Дорожній контроль України» у листі до Авакова похвалив безкоштовний штрафмайданчик ДАІ у Житомирі

6 February 2015, 14:16

 Громадської організації «Дорожній контроль Україна» подякувала міністру МВС Арсену Авакову за залучення її активістів до проведення перевірки відносно фактів корупції в ДАІ міста Житомира та Житомирської області.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

У листі, зокрема, активісти «Дорожнього контролю України» розповідають про перевірку штрафмайданчику на території УДАІ в Житомирській області (вул.Щорса).

«В ході проведення перевірки членами та активістами ГО «Дорожній контроль Україна» було виявлено та зафіксовано ряд правопорушень зі сторони працівників ДАІ в Житомирській області, зокрема в м. Брусилів. Крім того представниками нашої організації під час роботи комісії було здійснено перевірку «штраф майданчика», що розташований на території УДАІ в Житомирській області, де нами було встановлено, що даний «штраф майданчик», мабуть, єдиний на всю територію України який функціонує без грубих порушень чинного законодавства та де з водіїв не стягується плата за зберігання їх авто та не створюються «перешкоди» в поверненні тимчасово затриманих транспортних засобів. Дані факти також були підтвердженні свідченнями наших активістів в місті Житомирі та Житомирській області, а також водіями міста Житомира і Житомирської області. Нажаль в інших регіонах ситуація зовсім протилежна – в разі тимчасового затримання транспортного засобу – власник повинен витягнути зі своєї кишені не менше 1000, 00 грн. за повернення свого автомобіля, при цьому автомобіль не буде повернутий поки не будуть сплачені такі кошти, а кожний день затримки збільшує суму повернення автомобіля», - повідомляють активісти.

В інформації прес-служби також зазначається, що перевірка, яку в Житомирі проводить комісія МВС, ще триває.

Як повідомляв Житомир.info, 26 січня на YouTube з'явилося відео, де Борис Бояркин розповідає активісту «Дорожнього контролю» про корупцію житомирських ДАІшників. Після цього в обласному управлінні Державтоінспекції повідомили, що 24-річний Бояркин пропрацював в ДАІ Житомира чотири роки і був звільнений у грудні 2014 року за грубі порушення службової дисципліни.

27 січня на сайті МВС з’явилося повідомлення, що інформацію, оприлюднену колишнім інспектором ДАІ, перевірятиме комісія МВС, яка для проведення перевірки виїде до Житомира. Пізніше прес-служба міністерства повідомила, що на час проведення перевірки інформації про функціонування корупційних схем  від виконання своїх службових обов'язків наказом Авакова відсторонені керівник УДАІ області, а також керівники підрозділів ДАІ м Житомир та Житомирського району. Обласна прокуратура розпочала досудове розслідування можливого зловживання посадовими особами Державтоінспекції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі