Влада

У військовій частині під Житомиром дружина президента, «Крила Фенікса» та Міноборони показали результати спільного проекту

16 February 2015, 15:26

 П’ять кунгів, переобладнаних в мобільні пральні, 16 лютого передали бійцям у зону АТО у військовій частині поблизу Житомира дружина президента Марина Порошенко та представники Міністерства оборони.

Виконуюча обов’язки департаменту державних закупівель Міністерства оборони Неллі Стельмах розповідає: зібрати та обладнати такі пересувні пральні вдалось завдяки спільним зусиллями фонду дружини президента, фонду «Крила Фенікса» та Міністерства оборони.

«Це спільна ініціатива фонду першої леді, фонду «Крила Фенікса» і Міністерства оборони. З настанням холодної пори року виникла гостра проблема прання речей. Якщо влітку можна випрати і на вулиці, і в річці, і в озері, то взимку це дуже велика проблема. Тому було вирішено, що Міністерство оборони видає техніку, кунги, фонд першої леді закуповує пральні машини та сушильні професійні, а інше обладнання закуповує фонд «Крила Фенікса». Монтувалось це все засобами Міністерства оборони. У принципі, якщо зробити ще 10 таких кунгів, то потреби зони АТО будуть закриті повністю. У кожному дві пральні машини, дві сушильні, два бака по кубометру води», - каже Неллі Стельмах.

Військовослужбовці, які займались виробництвом мобільних пралень, розповідають: втілити ідею було важко, втім з завданням повністю впорались.

«Це вийшов досить довгий процес, тому що до цього не займалися виробництвом, скажімо, таких кунгів. Ну, приблизно місяць нам знадобилося не це все. Що б це все прощитати, закупити, доставити сюди, ну, і, відповідно зібрати в даний кунг. Найскладніше – це було втілити ідею в життя», - пояснив заступник командира батальйону по роботі з особовим складом Андрій Власенко.

Дружина президента Марина Порошенко каже: повністю задоволена результатом і надалі спільно з Міністерством оборони забезпечуватиме побутові потреби бійців на передовій.

«Я дуже задоволена цими комплексами пральними. Я думаю, що це та робота, яка дуже довгоочікувана, яку чекають наші військові на передовій, в польових умовах. Це дуже їм допоможе і вони відчують, що про них дбають. Думаю, що це тільки початок, перші п’ять кунгів, ще п’ять зараз знаходяться у комплектації в Дніпропетровську і також на майбутнє ми не зупиняємо цю роботу, ми будемо робити ще. Сьогодні вже проговорили, що ще потрібно 10 великих і 10 маленьких кунгів, щоби задовольнити всі потреби на сьогоднішній день, і я сподіваюсь, що це все реально виконати і ми це обов’язково зробимо», - запевняє дружина президента.

Марина Порошенко також вручила подяки військовослужбовцям, які займались виробництвом мобільних пралень.

Неллі Стельмах

Крайній зліва - Юрій Бірюков

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі