Політика

Активісти «Самопомочі» підтримують житомирську ДЮСШ №1

19 February 2015, 17:29

Розвиток та популяризація спорту – запорука здоров’я нації, а відтак і успішного розвитку держави. У цьому переконані активісти ГО «Самопоміч» у Житомирі Антон Ракович та Богдан Шишов, котрі активно підтримують місцеву дитячо-юнацьку спортивну школу № 1, де виховуються баскетболісти і волейболісти.

Так, нещодавно активісти ГО «Самопоміч» відвідали ІІІ тур Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги, який проходив у Житомирі, та підбадьорили команду дівчат ДЮСШ № 1 «Полісяночка» (1998 р. н. і молодші) смачними сюрпризами.

Також в ДЮСШ № 1 проходив ІІ етап Дитячого кубку області з шахів «Офіцери королівської гри», після якого активісти нагородили шаховим годинником дівчинку з м. Коростишів Іванну Радченко із сім’ї шахматистів.

Однак найголовніша проблема ДЮСШ № 1 – це відсутність спортивного залу, – наголошують у «Самопомочі». 25 лютого цього року школа святкуватиме свій 70-річний ювілей, і усі ці роки для навчально-тренувального процесу відділень баскетболу та волейболу використовувалися спортивні зали різних загальноосвітніх шкіл міста.

«Для підготовки висококваліфікованих гравців з ігрових видів спорту, а також проведення на високому рівні змагань необхідно мати власний ігровий спортивний зал. Бігаючи з однієї школи в іншу, діти, в більшості випадків, не мають змоги навіть прийняти елементарний душ», - нарікають у ГО «Самопоміч».

Інша проблема, яка стосується не тільки цієї спортивної школи нашого міста, – це недостатній рівень фінансування змагань, адже найчастіше батьки за власні кошти фінансують відрядження дітей-спортсменів, а тренери їдуть за свій рахунок.

«Ось приклад фінансування: на 2015 рік у кошторисних призначеннях ДЮСШ № 1 на відрядження закладено приблизно 22 200 грн., а профінансувати цьогоріч необхідно три команди, які грають на всеукраїнському рівні (Чемпіонати України). Крім того, є талановиті вихованці відділення шахів, кандидати на участь у фіналі Чемпіонату України. При тому, що виїзд лише на 1 тур змагань команди з волейболу чи баскетболу коштує приблизно 12-15 тис. грн., а протягом року таких виїздів має бути мінімум три», - зауважив Богдан Шишов.

Прес-служба ГО «Самопоміч» у Житомирі

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі