Суспільство

В зоні АТО житомирські медики-десантники продовжують лікувати поранених

22 February 2015, 17:15

На Сході країни особовий склад медичної роти 95 окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України продовжує надавати кваліфіковану та елементи спеціалізованої меддопомоги «крилатим піхотинцям», які виконують бойові завдання в зоні АТО.

Про це повідомляє Регіональний медіацентр Міністерства оборони України.

«Фахівцями підрозділу, в який входять військові лікарі різного профілю та середній медичний персонал, розгорнуто на п’ятдесят ліжко-місць госпітальне, операційно-перев’язувальне, приймально-сортувальне, евакуаційне відділення, стоматологічний кабінет. Для здійснення медичного забезпечення підрозділів, які виконують завдання на визначених рубежах, додано медичну групу, до складу якої увійшли хірург та анестезіолог Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону», - інформують в Міноборони.

Лікарсько-сестринським складом проводиться як амбулаторний прийом пацієнтів, так і стаціонарне лікування хворих і військовослужбовців, які отримали поранення в ході виконання бойових завдань, при потребі, здійснюється евакуація хворих до спеціалізованих лікувальних закладів. Крім того, медики-десантники у складі підрозділу здійснюють медсупровід особового складу в ході бойових дій.

Саме на фахівців підрозділу покладається і статистичний облік, моніторинг знаходження «крилатих піхотинців», які внаслідок отриманих поранень перебувають на лікуванні та реабілітації у військових та цивільних медзакладах.

Завдяки державній підтримці та потужному волонтерському руху відділення обладнані потрібною апаратурою та спецтранспортом, - зазначають в Міністерстві оборони.

«У кожного із медиків ВДВ є великий досвід надання першої медичної допомоги на полі бою, під час евакуації, в польових умовах. Кожен вважає своїм обов’язком бути там, де найбільше він буде потрібен, де його фаховий вишкіл врятує життя, збереже здоров’я», - зазначив начальник медслужби бригади.

«У водіїв санітарні автівки завжди «на ходу», а самі вони готові при першому наказі виїхати у заданий район. Саме їм завдячує не один десяток поранених військовослужбовців, яких вони евакуювали під обстрілом ворожої артилерії», - резюмують в Міноборони та акцентують, що у складі роти виконують завдання жінки-військовослужбовці служби за контрактом.

Фото Регіонального медіацентру Міністерства оборони України

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі