Влада

Де живе прокурор Житомирської області та його заступники?

23 February 2015, 12:16

 Прокурор Житомирської області та його заступники не мають власного житла у Житомирі.

Про це йдеться у відповіді прокуратури області на інформаційний запит Житомир.info.

«Відповідно до декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік, прокурор області – Лубчук Д.І., його перший заступник – Шахрай М.А. та заступники Семенька М.П., Коваленко П.В., Козлов Ю.О. у місті Житомирі на праві власності житла не мають і службове (тимчасове) їм у користування не надавалося», - йдеться у відповіді за підписом в.о. старшого прокурора прокуратури області з питань забезпечення доступу до публічної інформації Олени Гаврилюк.

Ми запитували, чи проживає прокурор та його заступники у готелі і якщо так, то скільки коштує доба проживання і хто за це платить. У прокуратурі відповіли, що відповідно до ч.2 ст.12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» відомості щодо місця проживання є інформацією з обмеженим доступом. В той же час, якщо проживання керівників прокуратури здійснюється за бюджетні кошти, то відповідно до ч.2 ст.16 цього ж закону, інформація не може бути обмежена.

Нагадаємо, аналогічний запит Житомир.info відправляв в управління МВС і там відповіли, що керівник обласної міліції Григорій Полковніков не має власного житла у Житомирі і мешкає у приватній квартирі.

 

На фото зліва направо: заступник прокурора Михайло Семенька, перший заступник прокурора Микола Шахрай, прокурор області Дмитро Лубчук

Як повідомляв Житомир.info, Лубчук був призначений прокурором Житомирської області на початку  квітня 2014 року, а перший заступник прокурора Шахрай - через кілька тижнів, обидва приїхали з Львівської області. Семенька став заступником прокурора області в травні, а до цього працював у Новограді-Волинському. Козлов в обласній прокуратурі з вересня, раніше був прокурором Коростишівського району. Коваленко став заступником обласного прокурора в листопаді минулого року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі