Суспільство

На Житомирському бронетанковому заводі модернізують БМП-1 і планують відкрити новий цех

24 February 2015, 18:27

 Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» модернізує техніку, якої досі не було на озброєнні, і думає про відкриття нового цеху.

Бронемашина може стріляти на ходу, має високу маневреність і призначена для транспортування особового складу до переднього краю бойового фронту. Над модернізацією бойової броньованої гусеничної машини БМП-1 в Україні почали працювати ще три роки тому, і от колектив «Житомирського бронетанкового заводу» демонструє 11 оновлених машин, які мають більше можливостей у порівнянні із базовою моделлю. Оцінити комплектацію машини прийшли військовослужбовці, які проводять підготовку особового складу на Житомирському полігоні.

«Корпус машини лишився той самий, але встановлено новий модуль. На старій машині була пушка і кулемет, тут застосовується пушка, кулемет, плюс добавлені кулемет і ракети», - каже заступник директора ДП «Житомирський бронетанковий завод» Олексій Бабич.

Вже навесні перша партія модернізованих БМП-1 пройде польові випробування і вирушить на Схід. Втім, це лише частина замовлення «Укроборонпрому»: до кінця року «Житомирський бронетанковий завод» планує переоснастити ще два десятки таких машин.

Також на підприємстві працюють над переоснащенням й інших потужних моделей, яких досі не було на озброєнні в української армії.

«Ось перед вами новітня розробка. Таких у військах нема, не було, але я думаю, що ми скоро отримаємо їх, це зовсім нова модель. А це броньована ремонтно-евакуаційна машина, яка оснащена вже новими системами підйому, новими засобами евакуації. Ми вперше її тут побачили, вона ще не пройшла військових випробувань, але в цілому при випробуваннях у заводських умовах показала себе з позитивного боку», - розповідає заступник командира 25-ї повітряно-десантної бригади по озброєнню Анатолій Пархоменко.

637 працівників бронетанкового заводу працюють у дві, а деколи і у три зміни. Через збільшення кількості замовлень від держави незабаром тут планують відкрити ще 50 вакансій. Протягом минулого року майстри відновили 89 одиниць техніки і зараз продовжують ремонтувати бойові машини як у заводських цехах, так і просто неба, у зоні АТО.

На заводі кажуть: раніше основну масу запчастин замовляли в Росії, тепер знаходять нових постачальників і готуються відкривати нові виробничі цехи.

«Наш завод є лідером в області модернізації броньованих машин. Ми розуміємо, що корпуси закінчуються, мають природне старіння, тому ми вже сьогодні думаємо про створення корпусного цеху, який буде робити трохи змінений корпус цієї машини» - говорить в.о. директора ДП «Житомирський бронетанковий завод» Михайло Мосін.

Найближчим часом колектив підприємства готується відправити відремонтовану техніку бійцям 30-ї окремої механізованої бригади, а також обіцяють, що невдовзі презентують свої новітні розробки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі