Місто

Житомиряни зустріли бійців 30-ї бригади, які повернулися на реабілітацію

25 February 2015, 19:13

 Кілька десятків людей прийшли 25 лютого до Житомирського військового госпіталю, аби зустріти військовослужбовців, які приїхали сюди на реабілітацію. Шестеро бійців 30-ї окремої механізованої бригади, які несли службу у зоні АТО, повернулися у Житомир після лікування у Харківському шпиталі.

«Вони перебували у Харківському центрі, поранених нема. Там є тільки травмовані і з захворюваннями, які загострились під час перебування на Сході країни. Жодних проблем не буде з медикаментами, з розміщенням. Хоча госпіталь перевантажений, але ми стараємось ці питання вирішувати, з ліками теж проблем нема завдяки і волонтерам, і різним небайдужим людям, які постійно до нас звертаються. Ну і отримуємо централізовано по лінії Міністерства оборони», - зазначив начальник Житомирського військового госпіталю Олександр Серебряков.

Військовослужбовців зустрічали вигуками «Герої!», обіймали і бажали швидкого одужання.

«Ми сюди прибули разом зі студентами прямо з військової кафедри, відпросилися і встигли сюди зустріти військових. Вони прибувають на долікування, так як ми проходимо військову кафедру, ми б хотіли їх почесно зустріти і подякувати за те, що вони підтримують нашу Україну в такі складні часи»  - сказав студент ЖДТУ Сергій Цвяк.

Супроводжували бійців представники громадської організації «Рух Автомайдан Житомир». За словами автомайданівця Валерія Арушаняна про повернення бійців вони дізналися напередодні і зголосилися зустріти військовослужбовців на залізничному вокзалі у Києві, щоб з комфортом доправити у лікувальний заклад.

«Ми виділили транспорт, поїхали, зустріли і доставили. Я вважаю, вони заслуговують, щоб ми зробили все, що їм зараз потрібно» - зазначив Арушанян.

Активісти обіцяють і надалі опікувати потребами бійців. Нині у Житомирському військовому госпіталі перебувають 316 хворих, з них 130 – учасники АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі