Події

В Житомирі судять депутатів селищної ради, які за хабар «посприяли» в отриманні земельної ділянки

25 February 2015, 20:11

 25 вересня 2014 року на сайті облдержадміністрації з’явилось повідомлення про те, що співробітники СБУ спільно з працівниками міліції викрили та припинили протиправну діяльність двох депутатів селищної ради Житомирського району, які вимагали та одержали 80 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Голова та член земельної комісії селищної ради пообіцяли житомирянину посприяти у відведенні двох земельних ділянок, свій вплив на земельну комісію та селищну раду депутати «оцінили» у 80 тисяч.

22 січня прокуратура повідомила, що до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох депутатів Новогуйвинської селищної ради, які були затримані безпосередньо під час одержання хабара. Обом підозрюваним судом було обрано запобіжні заходи у виді домашнього арешту та застави розміром 70 тис грн.

25 лютого відбулось друге судове засідання у цій справі, під час якого були допитані свідки. За словами юриста Новогуйвинської селищної ради рішення депутатів могло би бути незаконним у випадку, якщо б земельна ділянка була виділена з порушеннями.

Селищний голова Новогуйвинська Валерій Гарбуз каже: під час розгляду заяви на отримання ділянки порушили черговість та не розглянули звернення громадян, які були подані раніше.

Окрім допиту свідків суд також розглянув протоколи прослуховування телефонів посадовців та відеодокази отримання депутатами хабара.

Наступне засідання у справі депутатів селищної ради відбудеться 10 березня. Якщо вину посадовців доведуть, то їм загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі