Влада

В Житомирській облдержадміністрації відкриють єдиний центр надання допомоги бійцям АТО

26 February 2015, 11:12

В Житомирській облдержадміністрації розпочне роботу єдиний центр надання допомоги бійцям антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Особливості реабілітації учасників АТО в лікувальних закладах області обговорювалися 25 лютого в прямому ефірі програми «Віч-на-віч» на обласному телебаченні. Свою точку зору з цього приводу висловили заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас, начальник Житомирського військового госпіталю Олександр Серебряков і директор центру реабілітації та здоров’я «Відродження» Матвій Хренов.

Ярослав Лагута звернув увагу, що із жовтня 2014 року на Житомирщині розпочалася реалізація програми реабілітації військовослужбовців, які брали участь в АТО.

«Ми продовжили фінансування цієї програми і на 2015 рік. Розуміємо, що передбачених коштів може не вистачити, але між керівництвом облдержадміністрації та депутатським корпусом обласної ради досягнуто порозуміння і при потребі буде прийнято рішення про додаткове фінансування»,- зазначив посадовець.

Фото прес-служби Житомирської ОДА

Олександр Торбас розповів, що в рамках програми реабілітації за консультативною допомогою звернулося 3800 бійців, реабілітацію в лікувальних закладах на третинному рівні пройшло 664 військовослужбовці, на вторинному – 300. Керівник профільного департаменту наголосив, що в області вистачає кваліфікованих фахівців для лікування та реабілітації військових. Показовим є той факт, що житомирські медики досить швидко освоїли методи лікування поранень, отриманих на полі бою. Зараз триває процес підготовки психологів, які надаватимуть кваліфіковану допомогу тим, хто повертається зі сходу України.

За словами Олександра Торбаса, незважаючи на те, що в області немає бюджетного магнітно-резонансного томографа, бійці мають можливість пройти діагностику безкоштовно у приватних структурах. А найближчим часом вирішуватиметься питання зубопротезування військових у приватних стоматологічних клініках на безоплатній основі.

Ярослав Лагута повідомив, що в ОДА незабаром запрацює центр надання допомоги військовослужбовцям.

«В облдержадміністрації вже виділено приміщення, і сподіваюся, що до кінця цього тижня розпочне роботу єдиний центр надання допомоги військовослужбовцям, задіяним в АТО. Представники влади спільно із волонтерами намагатимуться максимально спростити процедуру вирішення всіх нагальних проблем бійців», - запевнив Лагута.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі