Суспільство

Житомирський «регіонал» Олександр Никитюк став героєм сюжету про конфлікт з орендарями в медуніверситеті

26 February 2015, 18:39

 До програми «Свідок» звернулися підприємці, які винаймають нежитлове приміщення в навчальному корпусі Національного медичного університету ім. Богомольця. Орендарі кажуть, нове керівництво навчального закладу змушує їх піти з території. І робить це брудними методами. Люди певні – виганяють на вулицю їх незаконно. Під час розслідування знімальна група НТН натрапила на морг у підвалі, який більше схожий на звалище трупів.

Київ. Вулиця Мечникова, 5. Корпус національного медичного університету імені  Богомольця. Якщо обійти будівлю, в підвалі можна знайти бюро ритуальних послуг. Продавці кажуть - працюють тут уже два роки. Та з приходом до університету нового керівництва старих орендарів узялися виживати. Офіційна причина – ремонтні роботи, які мають проводити в підвалі. Орендарі ж навіть запропонували університетові оплатити ремонт. Кажуть – проректор прийняти гроші погодився, але на дивних умовах.

«Ми акумулювали суму в розмірі 150 тисяч гривень і були готові передати в рахунок оплати орендних платежів інституту Богомольця. Власне пан Никитюк в ході розмови з керівником запропонував перерахувати на карточку банківську невідомої нам особи, на що керівник змушений був відмовитись, так як ми не могли контролювати кошти і підозрювали зловживання з боку проректора», - розповідає юрист бюро з надання ритуальних послуг Сергій Руденко.

Про методи нещодавно призначеного проректора розповідають не лише охоронці. Кажуть, пан Никитюк виживає не лише орендарів, а й викладачів. Та й узагалі не зрозуміло, як людина з аграрною освітою стала одним із керівників медичного університету.

«Новий проректор – він регіонал зі стажем, це Никитюк Олександр Андрійович, є серйозний протестний рух, і ми кажем: зверніть увагу на цю людину, він співав гімн партії регіонів, відправляв тітушок на майдан, а зараз він проректор з перспектиного розвитку університету і він якраз керує всіми економічними питаннями, і справа з орендарями - це, не здивуюся, його рук справа, це його методи, консолідувати всіх, вигнати, а потім всі придуть і будуть просити», - екс-викладач національного медичного університету ім. Богомольця Олександр Хихняк.

Як повідомляв Житомир.info, під час мітингу біля Житомирської ОДА 29 січня минулого року «регіонал» Олександр Никитюк говорив, що владу вони нікому не віддадуть і будуть «захищати свою владу до кінця». Наприкінці лютого в канцелярії облдержадміністрації знайшли заяву Никитюка на звільнення з посади заступника губернатора, а вже в червні на сайті Національного медичного університету ім.О.О.Богомольця доктор сільськогосподарських наук Олександр Никитюк – проректор з адміністративно-господарської роботи.

Житомир.info за матеріалами НТН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі