Події

Житель Житомирської області намагався вкрасти з території храму скриньку з пожертвами

27 February 2015, 09:34

У місті Новоград-Волинському Житомирської області дільничний міліціонер попередив крадіжку з місцевого храму.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Повертаючись додому увечері, міліціонер помітив, який невідомий нишпорить по церковному подвір’ї. Правоохоронець втрутився у ситуацію та затримав незнайомця, коли той саме намагався демонтувати скриньку з пожертвами.

Про замах на крадіжку дільничний інспектор Олексій Шевченко повідомив до чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої й зафіксували усі обставини діяння.

Міліціонер розповів, що проходячи повз храм, звернув увагу на чоловіка, чий силует помітив у темряві.

- Рухи незнайомця були різкими й незрозумілими, саме тому я наблизився до нього, аби перевірити, що відбувається, - каже Олексій. – Чоловік намагався зірвати скриньку з пожертвами для церкви.

Відреагувавши на оклик дільничного, злодій кинувся втікати, але швидко був затриманий міліціонером, а після прибуття слідчо-оперативної групи - доставлений до міськвідділу для з’ясування усіх обставин. Так, встановлено, що чоловікові 33 роки і мешкає він неподалік церкви, вину визнає.

Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 (замах на крадіжку) Кримінального кодексу України. Чоловікові може загрожувати як штраф, так і позбавлення волі на строк до 3 років.

Настоятель храму отець Валентин висловив подяку міліціонерові від імені прихожан, які збирали пожертви.

Фото прес-служби УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі